Η Natalie Portman προστίθεται και προσθέτει στο λαμπερό cast του "Death and Life of John F. Donovan" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Natalie Portman προστίθεται και προσθέτει στο λαμπερό cast του “Death and Life of John F. Donovan”

Ειδήσεις | 11-2-2016 |

Η νέα ταινία του Xavier Dolan “Death and Life of John F. Donovan”, η πρώτη αγγλόφωνη κινηματογραφική απόπειρα του 26χρονου σκηνοθέτη, αποκτά ένα όλο και πιο απαστράπτων cast που πολλοί συνομήλικοι, συνάδελφοι του Καναδού σκηνοθέτη φυσιολογικά θα ζήλευαν.

Η εν λόγω ταινία τοποθετείται στην απαρχή της δεκαετίας του 2000 και περιγράφει την κατακόρυφη πτώση δημοτικότητας που υπέστη ο Αμερικανός, τηλεοπτικός ηθοποιός John F. Donovan μετα την δημοσιοποίηση της αλληλογραφίας που είχε αναπτύξει με τον νεαρό ηθοποιό Rupert Turner, ο οποίος διαβιούσε εκείνη την περίοδο με την μητέρα του στην Αγγλία. Το χρονικό της υπόθεσης παρουσιάζεται στην ταινία μέσα από μια συνέντευξη που δίνει ο νεαρός ηθοποιός μια δεκαετία αργότερα.

Τον ομώνυμο πρωταγωνιστικό χαρακτήρα υποδύεται ο Kit Harington ενω η Jessica Chastain είναι η παρεμβατική δημοσιογράφος που αποκάλυψε τα γραφθέντα των δύο ανδρών. Στο επίμαχο cast συναντάμε επίσης τους Susan Sarandon, Kathy Bates, Michael Gambon και Taylor Kitsch ενώ στους νεοαφιχθέντες προστίθενται οι Natalie Portman, Nicholas Hoult και Thandie Newton. Στο υποκριτικό δυναμικό της ταινίας προσθέτει λίγο παραπάνω λάμψη η guest εμφάνιση της Adele η οποία συμφώνησε να συμμετάσχει στην ταινία λόγω της συνεργασίας της με τον σκηνοθέτη στο μουσικό βίντεο “Hello”.

Ο ίδιος ο Dolan μάλιστα δεν δίστασε να παραδεχτεί τον ενθουσιασμό του για τις νέες, σημαντικές αφίξεις στο ήδη δυνατό cast δηλώνοντας “Από το “Crash” μέχρι το “Closer”, το “Léon: The Professional” του Besson, το “About a Boy”, το “Skins” και πρόσφατα το “Mad Max: Fury Road” η Natalie, η Thandie και ο Nicholas με ενέπνεαν πάντα, βοηθώντας με να ορίσω τι μου αρέσει και τι με συναρπάζει στην ηθοποιία. Ολοκληρώνουν μια λίστα ταλέντων που θεωρώ ιδιαίτερα σπάνια, πόσο μάλιστα όταν βρίσκονται όλοι μαζί. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα αφηγηθώ αυτή την ιστορία μαζί τους. Ποτέ πριν μια ταινία δεν ήταν τόσο σημαντική για εμένα ειδικά εξαιτίας του θέματος, της ποικιλομορφίας και της ταυτότητας του έργου που τα αισθάνομαι πιο αληθινά και άμεσα από ποτέ”

Η παραγωγή έχει προγραμματίσει να αρχίσει το γύρισμα της ταινίας την προσεχή άνοιξη ενώ ο Dolan ετοιμάζει ήδη την ταινία “It’s Only the End of the World” με πρωταγωνιστές τους Marion Cotillard, Lea Seydoux και Vincent Cassel που αναμένεται στις αίθουσες πολύ πιο πρόσφατα, μέσα στο 2016.