Η Meryl Streep κατηγορεί τα "λευκά" αρσενικά αφεντικά των στούντιο, για το θέμα του ρατσισμού - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Meryl Streep κατηγορεί τα “λευκά” αρσενικά αφεντικά των στούντιο, για το θέμα του ρατσισμού

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 16-2-2016 |

Η κάτοχος τριών Oscar, και αγαπημένη μας, Meryl Streep, μίλησε σε 300 ηθοποιούς από όλον τον κόσμο, σε masterclass το οποίο έλαβε χώρα την Κυριακή στην Berlinale 2016.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, η ηθοποιός ξεκίνησε συζήτηση σχετικά με το μεγάλο θέμα του ρατσισμού, όχι μόνο στα Oscar, αλλά και σε ολόκληρη τη βιομηχανία του Hollywood, λέγοντας, για αρχή, ότι η κινηματογραφική βιομηχανία δεν θα λύσει ποτέ το θέμα του ρατσισμού, αν τα συμβούλια των στούντιο συνεχίζουν να είναι “τόσο λεύκα και τόσο αρσενικά“.

Νομίζω ότι το θέμα έχει πάρει μία πολύ θετική κατεύθυνση. Νομίζω ότι πρέπει να κάνεις θόρυβο για να αποκτήσεις μία θέση στο τραπέζι, για να κάνεις τους γύρω σου να σε προσέξουν και να σε καλέσουν στην συζήτηση. Αλλά η βιομηχανία μας βασίζεται στην διαφορετικότητα. Αν οι αποφάσεις παίρνονται από μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, των οποίων τα συγκεκριμένα γούστα αποφασίζουν ποιες ταινίες θα γυριστούν, τότε θα γυρίζονται μόνο συγκεκριμένες ταινίες,” δηλώνει η ηθοποιός

Το κοινό πάντως πήγε να την στριμώξει, όταν ρωτήθηκε αν είναι, σαν πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ, ικανή να κριτικάρει ταινίες από τη Μέση Ανατολή: “Έχω παίξει πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες, από διαφορετικές κουλτούρες, και παρατήρησα ότι υπάρχει ένα κομμάτι ανθρωπιάς που ταξιδεύει σε κάθε πολιτισμό. Και τελικά καταγόμαστε όλοι από την Αφρική. Είμαστε όλοι από το Βερολίνο, είμαστε όλοι Αφρικανοί“.

Και ενώ με το παραπάνω προσπάθησε να τονίσει την ανθρωπιά, πολλοί ήταν εκείνοι που την χαρακτήρισαν ενεδαφική.

Σε ποιο ελαφρύ κλίμα δήλωσε επίσης: “Νόμιζα ότι η καριέρα μου είχε ήδη τελειώσει, όταν ξεκίνησα στα 38. Τότε δεν είχα κανέναν λόγο να πιστεύω ότι θα δουλέψω μετά τα 40. Μπορείς να δουλέψεις μέχρι τότε και μετά να παίζεις τις κακιές και τις μάγισσες. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έπαιξα ποτέ μάγισσα μέχρι το ‘Into the Woods’, το 2014. Είναι αυτή η σκέψη που κάνουν οι γυναίκες, όταν θεωρούν ότι θα γίνουν στείρες ή αγάμητες.” Ναι, το είπε…!!!

 

Διαβάστε περισσότερα για: