Η Kodak επαναφέρει ξανά τις φιλμ κάμερες «Super 8» - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Kodak επαναφέρει ξανά τις φιλμ κάμερες «Super 8»

Inside Cinema | 2-2-2016 |

Ενθουσιασμένοι μπορούν να είναι για έναν ακόμα λόγο οι φίλοι της φωτογραφίας και του κινηματογράφου, αφού η Kodak αποφάσισε να κυκλοφορήσει πάλι την πασίγνωστη κάμερα «Super 8».

Μπορεί ο άνθρωπος να δημιουργεί πλέον 3D ταινίες και εικόνες, να αναφέρεται σε επαγγέλματα και τεχνολογίες του μέλλοντος που μας εκπλήσσουν ήδη, όμως η νέα τάση στους τομείς της τέχνης, είναι τελικά η στροφή στο παρελθόν.

Η «Super 8» που κυκλοφορεί ξανά μετά από 30 χρόνια, σε μια νέα μικρή και πρωτότυπη έκδοση έχει αφήσει ιστορία στους τομείς του κινηματογράφου.

super8new

Μεγάλοι σκηνοθέτες της εποχής μας, ο Steve McQueen, Steven Spielberg, Quentin Tarantino and JJ Abrams έζησαν ιδιαίτερες καλλιτεχνικές στιγμές με την «8», αφού μπορούσαν να δημιουργήσουν με 8mm κάμερα, εξασφαλίζοντας στα πλάνα τους, καλύτερη ποιότητα, αυτόματη έκθεση και φυσικά καλύτερη φόρτωση. Η οικονομική «Super 8» ήταν επίσης καλύτερη σε σχέση με την πιο βαριά τεχνολογία που είχε η προκάτοχος της, «Standard 8mm».

Δεν απορούμε πάντως με αυτή την απόφαση της Kodak αν σκεφτεί κανείς αφού η πώληση των ψηφιακών καμερών δεν απέφερε και τόσα κέρδη, plus ότι ο τωρινός CEO, της εταιρίας, Jeff Clarke, έχει πει για την «8» ότι είναι ένα «οικοσύστημα για το φιλμ».

Επίσης, αν δούμε και λίγο παραπέρα, και στους χώρους της μουσικής, μπορεί να δει κανείς, τους νέους να στρέφονται ξανά στην εκπληκτική ποιότητα μουσικής που προσφέρει το βινίλιο.

Τέλος, γιατί λοιπόν, να χρησιμοποιεί κανείς μόνο το κινητό για να τραβήξει καλές φωτογραφίες – και δεν μιλώ για τον καταιγισμό των selfies – και να μην θελήσει κάτι το ιδιαίτερο σε ποιότητα εικόνας και το σημαντικότερο όλων… σε προσιτή τιμή;!

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,