Οι κασκαντέρ διεκδικούν τη δική τους κατηγορία στα Oscar - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι κασκαντέρ διεκδικούν τη δική τους κατηγορία στα Oscar

Ειδήσεις | 28-2-2016 |

Αν δεν το είχες προσέξει μέχρι τώρα στις οσκαρικές κατηγορίες δεν υπάρχει καμία που να αφορά τα συνεργεία των κασκαντέρ, της ομάδας δηλαδή που αντικαθιστούν τους ηθοποιούς στις επικίνδυνες σκηνές.

Το αίτημα τους για να συμπεριληφθούν στις κατηγορίες υπάρχει εδώ και δυο δεκαετίες και ενόψει των φετινών Όσκαρ συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ακαδημίας για να κάνουν γνωστό το αίτημα τους για ακόμα μια χρονιά. Ο μέχρι τώρα λόγος για τη μη προσθήκη τους είναι ακόμα μια φορά οι κανόνες που διέπουν την Ακαδημία, καθώς ο αριθμός των ατόμων που εκπροσωπούν την ομάδα των κασκαντέρ είναι μικρότερος των 20.

Αρκετά περίεργο εφόσον σχεδόν σε όλες τις ταινίες είτε είναι περιπέτειες, είτε επιστημονικής φαντασίας, είτε κωμωδίες, είτε ρομαντικές κομεντί, υπάρχει πάντα ένας stunt double για όσες σκηνές μπορεί να θεωρηθούν επικίνδυνες για τους ηθοποιούς, καθώς ένας πιθανός τραυματισμός τους μπορεί να κοστίσει πολλά λεφτά στα στούντιο και τις εταιρείες παραγωγής. Άλλωστε μετά από ένα αιώνα και βάλε κινηματογραφικής ιστορίας, είναι σχεδόν αφελές να πιστεύουν ότι το κοινό θεωρεί ότι ο ήρωας της ταινίας, το μεγάλο «αστέρι» πέφτει από ουρανοξύστες, πηδάει από κινούμενα τρένα και κολυμπάει σε ορμητικά νερά (ναι ξέρουμε, ο Tom Cruise καυχιόταν ότι γύρισε μόνος του όλες τις σκηνές δράσης στο Mission Impossible. Αλλά ποιος τον πιστεύει;).

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον χώρο του κινηματογράφου και των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτόν ώστε να παραχθεί το αποτέλεσμα που βλέπουμε τελικά στις οθόνες. Ειδικότερα φέτος, που ανάμεσα στις ταινίες για το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας βρίσκεται και το Mad Max: Fury Road που περιέχει εντυπωσιακές σκηνές και έχει συγκεντρώσει 10 υποψηφιότητες, με τις περισσότερες σε τεχνικές κατηγορίες.

Διαβάστε περισσότερα για: ,