Οι γίγαντες του ντοκιμαντέρ, Werner Herzog και Joshua Oppenheimer μιλούν στο Sundance - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι γίγαντες του ντοκιμαντέρ, Werner Herzog και Joshua Oppenheimer μιλούν στο Sundance

Ειδήσεις | 23-2-2016 |

Στο φετινό φεστιβάλ του Sundance, μεταξύ άλλων μεγάλων ονομάτων της έβδομης τέχνης, μίλησαν οι Werner Herzog & Joshua Oppenheimer τρανοί εκπρόσωποι του «ντοκιμαντέρ».

Ο αινιγματικός Werner Herzog με αφορμή το 28ο ντοκιμαντέρ του, μίλησε πρόσφατα στο Sundance. Το φιλμ «Lo and Behold, Reveries of the Connected World» είναι μια εξερεύνηση στην τεχνολογία, πολυσυνδεσιμότητα και την ανθρώπινη εξέλιξη όπως πόνο ο Herzog θα μπορούσε να εκφράσει: από ένα μέρος εκκεντρικής εμπάθειας, απεριόριστης περιέργειας και τεχνολογικής αφέλειας.

Από την άλλη μεριά, ο Joshua Oppenheimer, ο δημιουργός των εκλεκτικών «The Act of Killing» και «The Look of Silence», μιλάει με τον Herzog για την τωρινή κατάσταση της ανθρωπότητας, την μαγεία των εικόνων και το κρίσιμο σημείο μεταξύ κινηματογράφου και δημοσιογραφίας.

Στην σημασία της υποστηρικτικής ομάδας: «Όταν κάνεις μια ταινία είναι σημαντικό να έχεις μια σίγουρη ομάδα, οι περισσότερες ταινίες των ανθρώπων είναι πραγματικά κακές πριν γίνουν αξιοθαύμαστες. Πρέπει να έχεις ανθρώπους να θέτουν ερωτήσεις, μια υποστηρικτική ομάδα. Δεν πρέπει ποτέ να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που να κατηγορούν την διαδρομή του φιλμ, αλλά εκείνους που θα σε καλύψουν στο όραμα σου.» τόνισε ο Joshua Oppenheimer

Τώρα, όσον αφορά την δημοσιογραφία και τον κινηματογράφο, ο Werner Hernog, δήλωσε: «Παρατηρείς πολλά ντοκιμαντέρ όπου έχεις όλα αυτά τα ρεπορτάζ και τις αποδείξεις και λες: ‘ναι αυτός είναι πολύ κακός’. Αυτό είναι standard, αυτό είναι η δημοσιογραφία η ίδια. Το ντοκιμαντέρ όπως πρέπει να διαχωρίζει τον εαυτό του από την δημοσιογραφία – ρεπορτάζ. Και τα περισσότερα ντοκιμαντέρ είναι κατά αυτό τον τρόπο. Είναι νόμιμο αυτό, κάντε το και στηρίξτε την δημοσιογραφία, αλλά υπάρχει κάτι πολύ διαφορετικό εκεί έξω.»

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί, από τα 33 λεπτά και μετά!

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , ,