Η επιτροπή της Berlinale 2016 έχει αφεντικό με δύο ψήφους - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η επιτροπή της Berlinale 2016 έχει αφεντικό με δύο ψήφους

Ειδήσεις, Συνεντεύξεις, Φεστιβάλ | 11-2-2016 |

Η Meryl Streep θα είναι το απόλυτο αφεντικό της φετινής Berlinale όπως είπε η ίδια αστειευόμενη στην συνέντευξη τύπου που παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο. Είναι η πρώτη φορά που η Meryl θα βρίσκεται σε μια επιτροπή μεγάλου Φεστιβάλ και μάλιστα σαν πρόεδρος, και δήλωσε χαρούμενη γι’ αυτό, χωρίς όμως όπως είπε να έχει ιδέα πως θα λειτουργήσει το όλο εγχείρημα.

Δείτε επίσης: George Clooney εναντίον δημοσιογράφου με φόντο το προσφυγικό, στο Βερολίνο

Στην επιτροπή της Meryl, βρίσκονται και οι Lars Eidinger (γνωστός Γερμανός ηθοποιός, Nick James (κριτικός), Brigitte Lacombe (φωτογράφος), Clive Owen, Alba Rohrwacher και η Πολωνή σκηνοθέτης Malgorzata Szumowska, όμως όπως ήταν λογικό την συνέντευξη μονοπώλησε η Meryl.

Δεν έχω ιδέα πώς να διευθύνω μια επιτροπή. Αλλά στην τελική εγώ έχω δύο ψήφους ενώ τα υπόλοιπα μέλη έχουν μόνο μία. Έχω διευθύνει σε άλλες θέσεις στο παρελθόν, όπως στο σπίτι μου για παράδειγμα” είπε η Meryl αστειευόμενη (μάλλον) ενώ αρκετά σχολιάστηκε και το γεγονός ότι η πλειοψηφία της επιτροπής είναι γυναίκες, κάτι πολύ εντυπωσιακό, με την Berlinale να πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά σε θέματα ισότητας.

meryl3proedros

O πρόεδρος της Berlinale φέρνει στην αίθουσα την Meryl με τον κόσμο να καταχειροκροτεί. 

Το debate των Λευκών Oscar δεν θα μπορούσε να μην έρθει και στην επιτροπή της Berlinale, όταν ένας δημοσιογράφος παρατήρησε ότι η επιτροπή αποτελείται από μόνο λευκούς. H Meryl απάντησε σχετικά:

Είμαι αφοσιωμένη στα θέματα ισότητας είτε είναι φύλων, φυλών, εθνοτήτων ή θρησκειών. Πρέπει να υπάρχει εκπροσώπηση διαφορετικών φωνών και αυτή η επιτροπή είναι η απόδειξη. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο. H Berlinale είναι πολύ μπροστά. Αυτή η επιτροπή είναι μια απόδειξη ότι και οι γυναίκες μπορούν να κυριαρχούν. Δεν είναι σύνηθες γυναίκες να βρίσκονται στα κέντρα αποφάσεων.

Meryl 3

Όταν ένας δημοσιογράφος από την Αίγυπτο την ρώτησε κατά πόσο θα μπορέσει να παρακολουθήσει τόσες ταινίες από όλο τον κόσμο, όπως από την Βόρεια Αφρική (στο διαγωνιστικό είναι για πρώτη φορά η Τυνησία) ή την Μέση Ανατολή, η Meryl απάντησε ότι “Αν και δεν ξέρω πολλά για αυτές τις περιοχές του κόσμου, έχω παίξει πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους,  από πολλές διαφορετικές κουλτούρες από όλο τον κόσμο. Η καρδιά και η ουσία της ανθρωπότητας ταξιδεύει μέσα από κάθε κουλτούρα, στην τελική όλοι μας καταγόμαστε ιστορικά και γενετικά από την Αφρική” είπε η Streep για να συμπληρώσει “Είμαστε όλοι Αφρικανοί, είμαστε όλοι Βερολινέζοι“.

Το βίντεο με τα σημαντικότερα από την συνέντευξη:

https://www.youtube.com/watch?v=zxOFc5yW-T8

Είπε μάλιστα ότι είναι πολύ χαρούμενη που θα δει τόσες ταινίες από όλο τον κόσμο που ίσως δεν φτάσουν στις ΗΠΑ και έτσι δεν θα είχε την ευκαιρία να δει. “Έχω μάθει, ως ηθοποιός, να ενδιαφέρομαι για τους άλλους. Και αυτό με κάνει να έχω την όρεξη να δω προσεκτικά τη δουλειά του κάθε δημιουργού.” συμπλήρωσε.

Meryl 1

Διαβάστε περισσότερα για: