Η Δάφνη Πατακιά Shooting Star της #Berlinale2016 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Δάφνη Πατακιά Shooting Star της #Berlinale2016

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 17-2-2016 |

Σας είχαμε πει ότι η πιο λαμπρή παρουσία από την Ελλάδα στην φετινή Berlinale, είναι ελλείψει ταινίας στο πρόγραμμα, η πρωταγωνίστρια στη νέα ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη Το ξύπνημα της άνοιξης, καθώς και της πρόσφατης ταινίας του Γιώργου Ζώη Interruption, Δάφνη Πατακιά.

Η Ελληνίδα ηθοποιός επιλέχτηκε μέσα στους 10 Shooting Stars και παραβρέθηκε στο Βερολίνο σε ειδικά επιμελημένα σεμινάρια, εργαστήρια και εκδηλώσεις, με σημαίνοντα μέλη της Διεθνούς Δικτύου Σκηνοθετών (ICDN), κινηματογραφικών και τηλεοπτικών μέσων. Μάλιστα χτες έγινε και η τελετή παρουσίασης των Shooting Stars με συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις με διεθνή μέσα ενημέρωσης για τους 10 ηθοποιούς και την βράβευσή τους στην σκηνή της Berlinale Palast.

Δείτε την σελίδα του Cinefreaks με όλα τα νέα και τις ταινίες της Berlinale 2016.

Screenshot from 2016-02-16 07:40:16

H Πατακιά στο Βερολίνο

Η Δάφνη Πατακιά γεννήθηκε το 1992 και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες από Έλληνες γονείς. Φοίτησε στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών ενώ σπούδαζε μπαλέτο και σύγχρονο χορό στο Udi Malka Studio. Σε ηλικία 18 ετών έγινε δεκτή στη δραματική σχολή του  Εθνικού Θεάτρου όπου αποφοίτησε το 2013. Έχει εργαστεί σε σημαντικές θεατρικές παραγωγές και έχει συμμετάσχει  σε πέντε ταινίες,  δύο εκ των οποίων μικρού μήκους. Είναι επίσης φοιτήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Τα μέλη της επιτροπής, τα οποία επέλεξαν την Ελληνίδα υποψήφια δήλωσαν ότι  «πρόκειται για μια χαρισματική παρουσία στην οθόνη. Η  Δάφνη έπεισε την επιτροπή με την εξαιρετική συγκέντρωσή της, τον αέρα μυστηρίου που αποπνέει και την επιθυμία της να εκφράσει συναισθήματα που αγγίζουν τα όρια με έναν εκπληκτικό τρόπο».

Ο θεσμός των shooting stars, έχει σαν στόχο την προώθηση και ανάδειξη των Ευρωπαίων ηθοποιών και ενισχύεται από το Creative Europe-MEDIA Programme, καθώς και από τα μέλη του δικτύου προώθησης του ευρωπαϊκού κινηματόγραφου (EFP), ένα εκ των οποίων είναι και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Διαβάστε περισσότερα για: