Οι αδερφοί Coen δηλώνουν ότι η διαφορετικότητα είναι σημαντική, τα Oscar όχι και τόσο - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι αδερφοί Coen δηλώνουν ότι η διαφορετικότητα είναι σημαντική, τα Oscar όχι και τόσο

Ειδήσεις | 7-2-2016 |

Η συζήτηση για τη διαφορετικότητα στα φετινά Oscar καλά κρατεί στο Hollywood. Το θέμα φαίνεται να απασχολεί τα media που ρωτούν όποιον δημιουργό, ηθοποιό, σκηνοθέτη, παραγωγό  κτλ, βρεθεί μπροστά τους.

Διαβάστε επίσης: #OscarsSoWhite: Μήπως χάνουμε το δάσος;

Οι τελευταίοι που τοποθετήθηκαν επί του θέματος είναι οι αδερφοί  Coen με αφορμή την κυκλοφορία της νέας τους ταινίας “Hail Caesar!” η οποία θα ανοίξει και τη φετινή Berlinale.

Δήλωσαν, λοιπόν, ότι η διαφορετικότητα είναι σημαντική, τα Oscar όχι και τόσο. Τόνισαν, μάλιστα, ότι η τελετή των βραβείων δεν έχει και τόση σημασία από οικονομικής πλευράς.

Επίσης απάντησαν στα σχόλια για το «λευκό» καστ της ταινίας τους, υποστηρίζοντας ότι οι ιστορίες δεν γράφονται κατά αυτό τον τρόπο. «Δεν κάθεσαι να γράψεις μια ιστορία και σκέφτεσαι, θα γράψω ένα σενάριο που θα περιλαμβάνει 4 μαύρους, 3 εβραίους και ένα σκύλο. Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό, τότε δε μπορείς να καταλάβεις τίποτα σχετικά με το πώς γράφονται οι ιστορίες. Δεν είναι ανήθικο να λες ότι χρειάζεται να υπάρχει περισσότερη διαφορετικότητα στην βιομηχανία. Αλλά το ερώτημα δεν αφορά αυτό. Το ερώτημα αφορά κάτι άλλο» δήλωσε ο Joel με τον Ethan να προσθέτει ότι « είναι σημαντικό να λες την ιστορία με τον σωστό τρόπο,  ο οποίος μπορεί να περιλαμβάνει μαύρους ηθοποιούς ή οποιαδήποτε άλλης καταγωγής  ή εθνότητας- ή και όχι.»

Το “Hail, Caesar!” θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 18 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,