H Εκκλησία του Σατανά, προωθεί το “The Witch”

Ειδήσεις | 22-2-2016 |
To “The Witch“, η νέα ταινία τρόμου σχετικά με μία οικογένεια Πουριτανών, οι οποίοι θα κατακλυστούν από υπερφυσικές δυνάμεις, ξεδιπλώνεται με ένα αυστηρώς θρησκευτικό background.
Η απεικόνιση της Νέας Αγγλίας, μέρες πριν τις δίκες μαγισσών του Σάλεμ, δημιούργησαν υστερία στην περιοχή τότε, και ενθουσίασαν την εκκλησία του Σατανά στο τώρα. Η θρησκευτική οργάνωση έκανε ένα ασυνήθιστο βήμα, εγκρίνοντας την ταινία πριν την έξοδο της το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, και εργάστηκε με την εταιρεία διανομής Α24, για να οργανώσουν από κοινού προβολές της ταινίας πριν την πρεμιέρα.
“Τα θέματα της ταινίας αντικατοπτρίζουν τα πράγματα για τα οποία κάνουμε λόγο στη δουλειά μας,” δηλώνει η Jex Blackmore, εκπρόσωπος τύπου του Ναού του Σατανά στο Ντιτρόιτ. “Είναι μία κριτική στην θεοκρατικά πατριαρχική κοινωνία και μία δίκαιη παρουσίαση τις έντασης που δημιουργεί αυτό το μοντέλο στην κοινωνία.”
Η ταινία ακολουθεί μία οικογένεια, η οποία θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το χωριό, στο οποία διέμενε, και πρέπει να μάθουν να ζουν στην άγρια φύση. Λογικά τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.
Η Blackmore έμαθε για την ταινία όταν τον προηγούμενο Δεκέμβριο η Α24, μία ανεξάρτητη εταιρεία διανομής, η οποία μας έδωσε τα “Ex Machina” και “Room“, έστειλε μία κόπια της ταινίας με την σημείωση ότι πιστεύουν ότι η ταινία θα της αρέσει. Όταν πήρε έγκριση να προβάλει την ταινία σε άλλα μέλη της Εκκλησίας, η Blackmore πρότεινε στην εταιρεία να διεξαχθούν προβολές σε διάφορες πόλεις σε συνδυασμό με διαδραστικά performances.
Η A24 ανέλαβε το κόστος των προβολών, με την ομάδα της Blackmore να δημιουργεί και να στήνει το πολυθέαμα, το οποίο ήταν βασισμένο στους δρόμους του Σατανισμού.