Φόρος Τιμής σε Alan Rickman και David Bowie, από το φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Φόρος Τιμής σε Alan Rickman και David Bowie, από το φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου

Βραβεία, Ειδήσεις | 2-2-2016 |

Οι διοργανωτές του φετινού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου, ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα τιμήσουν στη διοργάνωση τους εκλιπόντες Alan Rickman και David Bowie.

Ο διευθυντής του φεστιβάλ, Dieter Kösslick σε συνέντευξη τύπου σχετικά με τις λεπτομέρειες προγράμματος της διοργάνωσης, επίσης ανακοίνωσε ότι θα γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας του Terence Davies, “A Quiet Passion”, καθώς και η παρουσίαση της νέας ταινίας τον αδερφών Κοέν, “Hail, Caesar!”

Το φεστιβάλ το οποίο θα ξεκινήσει στις 11 του μήνα, θα κάνει ειδικές προβολές για να τιμήσει τους δύο ηθοποιούς, με την προβολή της ταινίας του Ang Lee, “Λογική και Ευαισθησία”, στην οποία ο Rickman ενσαρκώνει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους της ταινίας, και την ταινία του 1976, σε σκηνοθεσία Nicolas Roeg, “The Man Who Fell to Earth”, με τον David Bowie.

Στο διαγωνιστικό μέρος, το οποίο έχει ολοκληρώσει τις συμμετοχές του, θα δούμε την νέα ταινία του Thomas Vinterberg, “The Commune”, εμπνευσμένη από την παιδική του ηλικία, το ντοκιμαντέρ του Alex Gibney, “Zero Days”, σχετικά με το ηλεκτρονική έγκλημα, το “Genius”, του Michael Grandage, και την τελευταία ταινία της Mia Hansen-Løve, “Things to Come”.

Μαζί με τις ταινίες των Coen και του Davies,  εκτός διαγωνιστικού θα δούμε και τον Spike Lee, με την ταινία του κατά των όπλων, “Chi-Raq”, επιτέλους τον Don Cheadle με την βιογραφία του μουσικού Miles Davis, “Miles Ahead”, και το σατιρικό ντοκιμαντέρ του Michael Moore, “Were to Invade Next”. Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει στην κατηγορία του ντοκιμαντέρ, το “The Seasons in Quincy: Four Portraits of John Berger”, το οποίο δημιουργήθηκε από 4 σκηνοθέτες συμπεριλαμβανομένης της Tilda Swinton.

Το φεστιβάλ φέτος θα παρουσιάσει και τηλεοπτικές προβολές, από τη σειρά “Better Call Saul”, τη μίνι σειρά του BBC, “Love, Nina”, και την σειρά “The Night Manager”, με τον Tom Hiddleston.

Οι εργασίες του φεστιβάλ θα ολοκληρωθούν στις 21 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα για: