100 χρόνια κινηματογραφικών ζόμπι σε ένα video ! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

100 χρόνια κινηματογραφικών ζόμπι σε ένα video !

Viral | 8-2-2016 |

Τα ζόμπι αποτελούν προσφιλές κινηματογραφικό υποκείμενο. Έχουν φανατικούς οπαδούς οι οποίοι δεν αρέσκονται να τα βλέπουν μόνο στη μεγάλη οθόνη αλλά και να τα διαβάζουν σε κόμικ ή να παίζουν μαζί τους σε video games.

Για σχεδόν έναν αιώνα τα ζόμπι είναι σημαντικό κομμάτι τις pop κουλτούρας και καθώς περνούν τα χρόνια γίνονται όλο και πιο τρομακτικά, πιο αποκρουστικά και με περισσότερες ικανότητες.

Όλα ξεκίνησαν το 1932 και την πρώτη ταινία με ζόμπι το “White Zombie”. Τότε το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένα μαγικό φίλτρο για να μεταμορφωθείς σε ένα πλάσμα χωρίς θέληση, το οποίο παρέμενε ακόμα ζωντανό. Μετά ακολουθεί η εμβληματική ταινία «Η νύχτα των ζωντανών νεκρών» του George A.Romero που καθιέρωσε τις ταινίες ζόμπι ως κινηματογραφική υποκατηγορία. Καθώς περνάνε τα χρόνια, τα ζόμπι απεικονίζονται όλο και με πιο γκροτέσκο τρόπο όπως για παράδειγμα στην ταινία του Danny Boyle “28 Days Later” ή στη σειρά “The Walking Dead”.

Το κανάλι στο YouTube “Top Trending” δημιούργησε ένα βίντεο χρησιμοποιώντας τη τεχνική time-lapse για να απεικονίσει τις μεταβολές των ζόμπι στα 100 χρόνια παρουσίας τους στην pop κουλτούρα. Για να το πετύχουν χρησιμοποίησαν ένα μοντέλο ως τον βασικό καμβά και με το κατάλληλο μακιγιάζ το μεταμορφώνουν με μοναδικό τρόπο, δίνοντας ταυτόχρονα και πληροφορίες για τα κύρια χαρακτηριστικά του εκάστοτε ζόμπι.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και μεταξύ άλλων θαυμάστε την τέχνη των make-up artists.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4SdACMZwaaw]

Διαβάστε περισσότερα για: , ,