Top 10 - Ταινίες με "διαβολεμένα" παιδιά - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Top 10 – Ταινίες με “διαβολεμένα” παιδιά

Top-10 | 25-1-2016 |

Ελάτε τώρα, παραδεχτείτε το. Όσους δαίμονες και αν δείτε, όσα τέρατα κι αν εμφανιστούν, όσοι serial killers και αν περάσουν μπροστά από τις οθόνες σας, ένα είναι το σίγουρο. Δεν υπάρχει κάτι πιο τρομακτικό σε μία ταινία από τα πιτσιρίκια. Αυτά τα αθώα μικρά πλάσματα, τα οποία οι σκηνοθέτες δεν διστάζουν να μετατρέψουν σε απειλή για τη ζωή.

Πάμε λοιπόν να κάνουμε μία βόλτα στις 10 καλύτερες ταινίες, με τα πιο θανατηφόρα, πιο διαβολικά και γενικά τα παιδιά που θα σε κάνουν να ξανασκεφτείς αν πρέπει να γίνεις γονιός:

10. Children of the Corn  – Ο Δολοφόνος με το Δρεπάνι (1984)

isaac-children-of-the-corn

Η ιστορία μικρού μήκους “Children of the Corn”, εμφανίστηκε πρώτη φορά στο περιοδικό Penthouse, και έπειτα εκδόθηκε σε μία ανθολογία ιστοριών του Stephen King, με τίτλο “Νυχτερινή Βάρδια” (“The Night Shift”) το 1978. Σε ό,τι αφορά την κινηματογραφική πορεία της ιστορίας, αυτή τη στιγμή μιλάμε για ένα franchise που αριθμεί 9 ταινίες.

Η πρωτότυπη ιστορία αφορά ένα παντρεμένο ζευγάρι, το οποίο σε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο, καταλήγει στη Νεμπράσκα, και πρέπει να αντιμετωπίσει μία περίεργη ομάδα παιδιών, τα οποία καθοδηγούνται από έναν μυστηριώδη άντρα, τον Isaac. Η κατάσταση γρήγορα ξεφεύγει, και το ζευγάρι πρέπει να γλυτώσει τη ζωή του.

Ναι, είναι αυτό ακριβώς που φαντάζεστε. Είναι αρκετά εξεζητημένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι διασκεδαστική. Α, και σε περίπτωση που δείτε πουθενά στο δρόμο αυτά τα παιδάκια, από την άλλη εσείς. Υπάρχει λόγος.

9. Sinister (2012)

Sinister

Ο πατέρας και συγγραφέας, Ethan Hawke, μετακομίζει για ακόμα μία φορά με την οικογένειά του σε καινούριο σπίτι, καθώς ετοιμάζει την καινούρια του νουβέλα. Ανακαλύπτει κάποιες παλιές ταινίες στη σοφίτα (αμάν πια αυτές οι σοφίτες), και αποφασίζει να τις δει. Αυτό που ανακαλύπτει είναι ότι οι ταινίες ανήκουν στην κατηγορία των “snuff films”, στις οποίες οικογένειες δολοφονούνται. Η έρευνά του συνεχίζεται, για να βρει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για τα εγκλήματα, αλλά και για την ύπαρξη του Bughuul, ενός αρχαίου Βαβυλώνιου θεού, ο οποίος σκοτώνει οικογένειες και παίρνει τις ψυχές των παιδιών.

Κάτω από την κατάληψη του πνεύματος, τα παιδιά κάνουν ανομολόγητα πράγματα, με τον Ethan Hawke να τα καταφέρνει περίφημα στον πρώτο του ρόλο σε τέτοιου είδους ταινία.

8. Orphan – Το Ορφανό (2009)

Orphan

Τι συμβαίνει με την Esther; Αυτό ήταν το tagline της ταινίας και πραγματικά η ταινία αφορά αυτό.

Η Esther, λοιπόν (Isabelle Fuhrman) είναι ένα κορίτσι 9 ετών από τη Ρωσία, η οποία θα μείνει με τη νέα θετή της οικογένεια, η οποία αποτελείται από τους Vera Farmiga και Peter Sarsgarrd, μετά τον θάνατο του παιδιού τους. Η Esther φαίνεται να έχει προβλήματα με την νέα της οικογένεια, αλλά και με τους νέους της συμμαθητές, και αρχίζει να παρουσιάζει άσχημη συμπεριφορά. Η μητέρα αποφασίζει να ερευνήσει περαιτέρω το παρελθόν του παιδιού, για να ανακαλύψει κάτι που δεν περίμενε ούτε εκείνη, αλλά ούτε και εμείς.

Η ταινία δεν είναι κλασικός τρόμος, αλλά ψυχολογικός, καθώς η ένταση της ταινίας συνεχώς και μεγαλώνει όσο εξελίσσεται η ιστορία. Αν δεν το έχετε δει, πρέπει οπωσδήποτε. Αν το έχετε δει, ξέρετε πολύ καλά τι συμβαίνει με την Esther.

7. The Bad Seed (1956)

the-bad-seed

Μία από τις πρώτες ταινίες με κακά παιδιά, αυτό το δράμα τρόμου του 1956, αφηγείται την ιστορία μίας γυναίκας (την οποία ενσαρκώνει η Nancy Kelly, η οποία συμμετείχε και στο πρωτότυπο θεατρικό έργο), η οποία αρχίζει να πιστεύει πως η κόρη της είναι μία ψυχρή δολοφόνος.

Το συγκλονιστικό με αυτή την ταινία είναι ο τρόπος της αφήγησης, καθώς γίνεται από την οπτική του παιδιού. Είναι σκληρό για εμάς να πιστέψουμε ότι ένα παιδί είναι ικανό για αυτά τα πράγματα, αλλά από ό,τι φαίνεται το παιδί βρίσκει λογική σε όλα αυτά. Σκεφτείτε ότι βγήκε το ’56, με το κοινό να σοκάρετε από την συμπεριφορά του παιδιού.

Είχε ζητηθεί από τον Alfred Hitchcock να σκηνοθετήσει, αλλά αρνήθηκε, με την Bette Davis να ενδιαφέρετε για τον ρόλο, με τον σκηνοθέτη να επιμένει στην επιλογή της Kelly. Ένα θα σας πω: είχε 3 υποψηφιότητες για Oscar, και όλες για ερμηνείες.

6. Village of the Damned – Η Πόλη των Καταραμένων (1960)

village-of-the-damned

Η πρωτότυπη εκδοχή του film ήταν το 1960, και είναι βασισμένο στη νουβέλα “The Midwich Cuckoos”, και ακολουθεί τους κατοίκους μία μικρής πόλης, της οποία οι κάτοικοι ξυπνούν μετά από ομαδικό ύπνο για να ανακαλύψουν ότι οι γυναίκες είναι σε ενδιαφέρουσα. Όλες μαζί, και ταυτόχρονα. Τα παιδιά έρχονται στη ζωή, και όλα μοιάζουν μεταξύ τους. Γίνονται μία ομάδα και αναγκάζουν τους κατοίκους να κάνουν διάφορα.

Μετά από αυτό ακολούθησε ένα sequel, το “Children of the Damned”, και ένα remake το 1995, με τον Christopher Reeve, στον τελευταίο του ρόλο πριν το ατύχημα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι. Αλλά κανένα δεν θα ξεπεράσει το πρωτότυπο.

5. Pet Sematary – Νεκροταφείο Ζωντανών (1989)

gage-pet-sematary

Ακόμα μία προσθήκη του Stephen King, στη λίστα, δόλιου τυχαία. Μία ήσυχη οικογένεια μετακομίζει στο Μέιν (πού αλλού;), για να ξεκινήσει μία καινούρια ζωή στην εξοχή. Το βασικό πρόβλημα είναι ο αυτοκινητόδρομος που περνά μπροστά από το σπίτι τους. Ο νέος γείτονας της οικογένειας, τους ενημερώνει ότι κοντά στο σπίτι τους υπάρχει ένα νεκροταφείο ζώων. Το επισκέπτονται, για να ανακαλύψουν μία κρυφή περιοχή στην οποία οι νεκροί επιστρέφουν στη ζωή.

Στην αρχή είναι η γάτα του, η Church, η οποία ζωντανεύει μεν, αλλά δεν είναι ίδια με το κατοικίδιο που είχαν. Επόμενο πείραμα, με τον γιο τους, ο οποίος πέφτει θύμα ενός τροχαίου. Ο Cage επιστρέφει μεν, αλλά με ένα πνεύμα μέσα του.

Είναι το πρώτο σενάριο από βιβλίο του King που υπογράφει ο ίδιος. Σας έπεισα;

4. The Grudge (Ju-On) – Η Κατάρα (2000)

The Grudge

Σε αντίθεση με το “The Ring”, το πρωτότυπο Ιαπωνικό “Ju-On: The Curse (Curse Grudge)”, του 2000, θεωρείται πολύ ανώτερο από το αμερικανικό του remake, “The Grudge”, με τη Sarah Michelle Gellar.

Η ιστορία αφορά μία κατάρα, που αντίθετα με τις ταινίες του είδους, δεν αφορά ανθρώπους, αλλά μέρη, στα οποία έχουν συμβεί θανατηφόρα γεγονότα. Θυμάστε το πιτσιρίκι της φωτογραφίας; Μήπως θυμάστε και τον ήχο από το στόμα του; Ανατριχίλα στα καλύτερά του.

3. The Omen – Η Προφητεία (1976)

omen_1976_damien

Ο Damien Thorn, το παιδί του Αμερικανού πρέσβη, δίνεται σε αυτόν όταν το πραγματικό του παιδί, πεθαίνει στη γέννα. Όσο ο Damien μεγαλώνει, τόσο πιο “διαβολικά” γεγονότα συμβαίνουν, πράγμα που σημαίνει ότι ή τον έχει καταβάλει κάποιο πνεύμα, ή ότι είναι ο ίδιος ο γιος του Σατανά.

Ο Gregory Peck δίνει μία συγκλονιστική ερμηνεία, και τότε αποτέλεσε έκπληξη η συμμετοχή του, καθώς είχε αποσυρθεί 7 χρόνια νωρίτερα.

Αν πέσει στα χέρια σας το remake του 2006, με τους Liev Schreiber και Julia Stiles, να το αποφύγετε. Τίποτα σαν το πρώτο.

2. The Ring (Ringu) – Σήμα Κινδύνου (1998 – 2002)

Ringu (1998)

Ή το πρωτότυπο Ιαπωνικό του 1998, δείτε, ή το Αμερικανικό remake του 2002, ένα και το αυτό. Είναι και τα δύο εξαιρετικά. Για την ιστορία, η Ιαπωνική εκδοχή έχει βαθμολογία ) 97% στο RottonTomatoes.com και 7,3 στο IMDb, ενώ η Αμερικανική, 72% και 7.1 αντίστοιχα.

Μία μυστηριώδης βιντεοκασέτα, στοιχειώνει όσους την δουν, οι οποίοι θα πεθάνουν σε 7 μέρες, χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό. Όταν μία δημοσιογράφος πέφτει θύμα της κασέτας, θα προσπαθήσει να μάθει πώς δημιουργήθηκε για να προλάβει να σώσει τον εαυτό της.

1. The Exorcist – Ο Εξορκιστής (1973)

the-exorcist

Κι αν η Regan MacNeil δεν σας ήρθε πρώτη στο μυαλό όταν είδατε τον τίτλο της λίστας, τότε το μόνο που μπορούμε να σας πούμε, είναι πως είστε πολύ τυχεροί. Κανείς δεν ξέρει πώς ακριβώς “δαιμονίστηκε”, αλλά μάλλον αυτό δεν μας ενδιαφέρει και τόσο, καθώς αυτό που πρέπει να δούμε, και τελικά βλέπουμε στην ταινία, είναι το ταξίδι της μικρής, με ένα κοινό που δεν είχε ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο.

Η ταινία είχε προταθεί το 1973 για 8 Oscar, συμπεριλαμβανομένων των Καλύτερης Ταινίας, Α’ Γυναικείου, Β’ Γυναικείου και Β’ Ανδρικού. Δυστυχώς κέρδισε μόνο για τον ήχο και του διασκευασμένου σεναρίου. Διάβασε εδώ τη σύγκρισή μας ανάμεσα στο βιβλίο και την ταινία.