Το "Μικρό σπίτι στο Λειβάδι" ετοιμάζεται για δυναμικό comeback! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το “Μικρό σπίτι στο Λειβάδι” ετοιμάζεται για δυναμικό comeback!

Inside Cinema, Ειδήσεις | 28-1-2016 |

Το “Μικρό σπίτι στο Λειβάδι” είναι, τουλάχιστον για τα εγχώρια δεδομένα, μια αμφιλεγόμενη αλλά κλασσική σειρά…η σειρά την οποία οι περισσότεροι από εμάς έχουμε σαν θολή ανάμνηση των παιδικών μας χρόνων. Άλλοι την μισούν, άλλοι την λατρεύουν ελάχιστοι όμως είναι εκείνοι που την αγνοούν εφόσον αποτέλεσε το πρότυπο της φιλήσυχης, μικροαστικής, επαρχιακής οικογένειας που παλεύει μέσα στην φτώχεια και τις κακουχίες, κατακτώντας εν τέλει την ευτυχία μέσα από την οικογενειακή θαλπωρή.

Η ιδέα να αναβιώσουν στην μεγάλη οθόνη,αυτή την φορά, οι περιπέτειες της οικογένειας Ίνγκαλς είχε πέσει στο τραπέζι εδώ και τρία χρόνια και τώρα έρχεται ένα βήμα πιο κοντά μετά την μεταβίβαση των δικαιωμάτων παραγωγής της ταινίας από την Sony Studios στην Paramount Pictures. Το σενάριο της ταινίας υπογράφει η Abi Morgan (“Shame”) ενώ η σκηνοθεσία πέρασε στα χέρια του Sean Durkin (“Martha Marcy May Marlene”) μετά την παραίτηση του προκατόχου του, David Gordon Green. Περαιτέρω λεπτομέρειες για την ταινία και το cast των ηθοποιών δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Να θυμίσουμε πως το “Μικρό σπίτι στο Λειβάδι” βασίζεται στο ομώνυμο, κλασσικό, παιδικό βιβλίο της Laura Ingalls Wilder ενώ η σειρά μεταδιδόταν στην Αμερική από το NBC την χρονική περίοδο 1974-1983 και αποτελείτο από 9 σεζόν. Η σειρά μεταδόθηκε στην χώρα μας για πρώτη φορά τη δεκαετία του ’70, μεταγλωττισμένη, από την ΥΕΝΕΔ ενώ προβλήθηκαν αρκετές επαναλήψεις της, την δεκαετία του ’90, από την ΕΤ1, ΕΤ2 και το ΣΚΑΙ.