Το μαγικό Ιρλανδικό νησί στον Ατλαντικό από το Star Wars: The Force Awakens - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το μαγικό Ιρλανδικό νησί στον Ατλαντικό από το Star Wars: The Force Awakens

Inside Cinema | 8-1-2016 |

Η νέα ταινία Star Wars: The Force Awakens ακολούθησε το μοντέλο των πρώτων ταινιών Star Wars, των 80s όπου τα ειδικά εφέ είναι μηδαμινά, όσο και αν δε το πιστεύει κάποιος. Δείτε χαρακτηριστικά σε προηγούμενο Inside Cinema, το εφέ πίσω από το φωτόσπαθα στις πρώτες Star Wars ταινίες. Έτσι σχεδόν τα πάντα στην ταινία είναι αληθινά και το ίδιο ισχύει για όλα τα πλάνα από τους διάφορους πλανήτες που βρίσκονται οι πρωταγωνιστές της ταινίας. Έτσι οι ηθοποιοί βρέθηκαν στην έρημο για να γυρίσουν κάτω από αφόρητη ζέστη τις σκηνές του Jakku, ενώ και η γνωστή – για όσους έχουν δει την ταινία – σκηνή στο τέλος της ταινίας γυρίστηκε στο Ιρλανδικό νησί Great Skellig, στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Η συγκεκριμένη σκηνή, είναι σίγουρο ότι θα μείνει εικονική, καθώς πρόκειται για την τελευταία της ταινίας, ενώ μας αφήνει σε ένα μεγάλο cliffhunger, το μεγαλύτερο που μας έχει αφήσει ταινία Star Wars, ενώ οι πληροφορίες θέλουν τα γυρίσματα για επεισόδιο 8, να έχουν ήδη ξεκινήσει από το συγκεκριμένο νησί.

To νησί φιλοξένησε το Star Wars για μερικές μόνο μέρες, έχει γίνει όμως ήδη το πιο γνωστό νησί της περιοχής με τον τουρισμό να έχει ήδη αυξηθεί στην περιοχή. Οι συντελεστές της ταινία μιλούν για αυτήν την επιλογή, κατά την αναζήτηση τοποθεσιών, καθώς και το πόσο σημαντικό είναι για το Star Wars, όλα να φαίνονται, και το δυνατόν να είναι κιόλας αληθινά.

Δείτε επίσης:

#BadStarWars8Names: το twitter ζωγραφίζει με άκυρους τίτλους για το επόμενο Star Wars

Πότε θα δούμε τις επόμενες ταινίες Star Wars;

Εκτός Θέματος 56: To νέο Star Wars στο μικροσκόπιο

Το βίντεο με τον JJ Abrams και τους συντελεστές της ταινίας:

Το νησί έγινε πριν το 1996 μνημείο κληρονομιάς της UNESCO. Πάνω του υπάρχει ένα μοναστήρι καθολικών που υπολογίζεται να είναι ηλικίας πάνω από 1000 χρόνων.

Δείτε και ένα βίντεο ντοκιμαντέρ για το νησί του Star Wars:

Να σημειώσουμε τέλος ότι το νησί, έχει ξαναχρησιμοποιηθεί σε γυρίσματα ταινιών με πιο ενδιαφέρουσα την τελευταία (και εκεί…) σκηνή του Heart of Glass του Herner Herzog του 1976. Δείτε την σκηνή στο βίντεο:

Που βρίσκεται το νησί:

Screenshot from 2016-01-08 16:07:11

Δείτε φωτογραφίες που ακολουθούν στο Gallery: