Στο Swiss Army Man το πτώμα του Daniel Radcliffe έχει στύση και… αέρια - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Στο Swiss Army Man το πτώμα του Daniel Radcliffe έχει στύση και… αέρια

Φεστιβάλ | 27-1-2016 |

Είναι αυτή η πιο παράξενη ταινία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sundance; Η απάντηση είναι μάλλον ναι. Πολ Ντάνο και Daniel Radcliffe πρωταγωνιστούν στην κωμωδία Swiss Army Man, η οποία προβλήθηκε στο Παρκ Σίτι της Γιούτα και προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Γιατί; Σε αυτήν ο Paul Dano ερμηνεύει έναν άνδρα που βρίσκεται στη θάλασσα και καταφέρνει να επιβιώσει χρησιμοποιώντας ως σχεδία το πτώμα του Daniel Radcliffe, ένα πτώμα σε στύση, του οποίου τα… αέρια χρησιμοποιεί για να «οδηγήσει το σκάφος».

«Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς είναι αυτό που θα δείτε, αλλά σκέφτηκα ότι έπρεπε να είναι εδώ» δήλωσε ο προγραμματιστής του Φεστιβάλ.

swiss-army-man

Οι αποχωρήσεις ήταν πάρα πολλές στο πρώτο μισάωρο της ταινίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σεναριογράφοι – σκηνοθέτες Daniel Kwan και Daniel Scheinert (ή αλλιώς οι Daniels όπως θέλουν να αποκαλούνται) χαρακτήρισαν την ταινία ως «δράμα κλανιάς». Καλά ακούσατε.

Σταδιακά ο Μάνι -το πτώμα που ερμηνεύει o Radcliffe- δείχνει σημάδια ζωής και αποδεικνύεται ο Swiss Army Man (ή το ελβετικό σουγιαδάκι που λέμε) του τίτλου, βοηθώντας τον Χανκ -Paul Dano- στις προσπάθειές του να επιβιώσει παρέχοντάς του τη δυνατότητα να πιεί νερό (δεν θέλετε να ξέρετε πώς), ακόμα και ως πυξίδα (ναι, η εν λόγω στύση που λέγαμε).

Άλλοι, πάντως, θεωρούν ότι η ταινία λειτουργεί σε αρκετά επίπεδα. Όπως έγραψε το Variety: «Ο Ναυαγός συναντά το Weekend At Bernie’s, σε σκηνοθεσία Μισέλ Γκοντρί».

Γιατί αυτό δεν μας ακούγεται και τόσο κακό;