Πως η Lupita Nyong’o μεταμορφώθηκε σε Maz Kanata (video) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πως η Lupita Nyong’o μεταμορφώθηκε σε Maz Kanata (video)

Inside Cinema, Ειδήσεις | 27-1-2016 |

Το νέο Star Wars, έδωσε ένα δυναμικό restart στην σειρά και μας έμαθε αρκετά πράγματα και τεχνολογικά, καταφέρνοντας να κερδίσει τέσσερις υποψηφιότητες στα Oscars στις τεχνικές κατηγορίες. Σε βίντεο που είδαμε πριν λίγες μέρες φαίνεται μαι μεγάλη γκάμα από τα ειδικά εφέ της ταινίας, που μας αποκαλύπτει τι είναι αληθινό και τι όχι. Δείτε το βίντεο από το backstage του Star Wars.

Μη χάσετε: Το μαγικό Ιρλανδικό νησί στον Ατλαντικό από το Star Wars: The Force Awakens

Ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά επιτεύγματα της ταινίας είναι η παρουσία και ολόκληρη η ερμηνεία της Lupita Nyong’o σαν Maz Kanata. Ο συγχρονισμός των κινήσεων του προσώπου, οι μύες που κινούνται αρμονικά καθώς και η κίνηση των χειλιών αλλά και όλη η παρουσία της Maz ήταν το highlight της ταινίας από τεχνικής πλευράς. Βέβαια η ερμηνεία της Maz δεν ήταν η πρώτη ερμηνεία που γίνεται με motion capture – ούτε καν η μόνη στην ταινία. Αποτελεί όμως την καλύτερη που έχουμε δει μέχρι ώρας καθώς ο Smaug του Cumberbatch,  αλλά ακόμα και ο πίθηκος ή o Γκόλιουμ του μάστερ του είδους Andy Serkis (που παίζει τον Snoke στο Star Wars), κάνουν μεν τις κινήσεις και έχουν την φωνή του χαρακτήρα τους, χωρίς όμως αυτή την απόλυτη αρμονία και φυσικότητα που είδαμε στην Maz.

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε έναν από τους επιστήμονες πίσω από την Maz, που εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο της Disney στην Ζυρίχη να εξηγεί την τεχνολογία και να μας αποκαλύπτει πλάνα από την μεταμόρφωση της Nyong’o. Δείτε: