Ποιος είναι τελικά ο Supreme Leader Snoke; (Spoiler Alert!) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ποιος είναι τελικά ο Supreme Leader Snoke; (Spoiler Alert!)

Αφιερώματα | 15-1-2016 |

Στη νέα προσθήκη του κινηματογραφικού φαινομένου που ονομάζεται Star Wars και σπάει τα ταμεία σε Αμερική και παγκοσμίως πρωτοεμφανίζονται αρκετοί νέοι ήρωες που ήδη έχουν αγαπηθεί από πολλούς φαν, αλλά το Force Awakens δεν θα ήταν μια ταινία που σέβεται τον εαυτό της αν δεν είχε εξίσου ενδιαφέροντες και ισχυρούς ‘κακούς’. Μην ξεχνάμε ότι ο πιο χαρακτηριστικός και διάσημος κακός στην ιστορία του κινηματογράφου για πολλούς, προέρχεται από την συγκεκριμένη σειρά και δεν είναι άλλος από τον Darth Vader.

Χωρίς αμφιβολία ο πιο εντυπωσιακός και αμφιλεγόμενος από τους καινούριους ανταγωνιστές είναι ο supreme leader Snoke που τον υποδύεται ο Andy Serkis. Μια μυστηριώδης φιγούρα που διοικεί το Πρώτο Τάγμα από τις σκιές, προσηλύτισε τον Kylo Ren στην σκοτεινή πλευρά της Δύναμης και που τον βλέπουμε μόνο υπό την μορφή ενός τεράστιου και επιβλητικού ολογράμματος.

Ποιος είναι όμως ο Snoke; Το μυστήριο έχει τρελάνει το internet και ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί πολλές θεωρίες σχετικά με την ταυτότητά του. Παρακάτω σας παραθέτουμε τις επικρατέστερες.

Darth-Plagueis-1-850x560

1) O Snoke είναι ο Darth Plagueis

Η θεωρία με τους περισσότερους υποστηρικτές είναι ότι ο Snoke δεν είναι άλλος από τον δάσκαλο του Emperor Palpatine, τον Darth Plagueis που είχε αφιερώσει την ζωή του στο να βρει τρόπο να ξεγελάσει τον θάνατο και με τη βοήθεια της Δύναμης να μπορεί να επαναφέρει ακόμα και νεκρούς πίσω στη ζωή, ο οποίος όμως δολοφονήθηκε από τον καλό του μαθητή στον ύπνο του γιατί όπως ξέρουμε έτσι είναι ο τρόπος των Sith! Αυτή τη θεωρία έρχεται να ισχυροποιήσει και το κομμάτι του soundtrack που έχει το όνομα του Snoke, το οποίο έχει πολλές ομοιότητες με τη μουσική που έπαιζε όταν ο Palpatine εξιστορούσε την ιστορία του Plagueis στον Anakin στο Revenge of the Sith. Μήπως τελικά ο Plagueis κατάφερε να ξεγελάσει τον θάνατο και γλίτωσε από την δολοφονική απόπειρα του μαθητή του για να επιστρέψει ισχυρότερος μετά από μια μακρά περίοδο ανάρρωσης;

122848

2) Ο Snoke είναι ο Darth Vader

Μια φωτογραφία που δείχνει τις ομοιότητες στις ουλές του Snoke με του Vader όταν βγάζει τη μάσκα του και το γεγονός ότι και εκείνος από μικρός έψαχνε τρόπους να ξεγελάσει τον θάνατο δημιούργησε αυτή τη θεωρία, που όμως μοιάζει εξαιρετικά αμφίβολη μιας και στο επεισόδιο VI o Vader στο τέλος επιλέγει να γίνει ξανά καλός και να σώσει τον Luke. Επίσης μετά βλέπουμε την σωρό του να καίγεται και να εμφανίζεται ως φάντασμα με την μορφή που είχε ως Jedi μαζί με τον Yoda και τον Obi-wan.

Actor Ian McDiarmid as Emperor Palpatine in STAR WARS: REVENGE OF THE SITH. © Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved. Digital work by ILM.

3) Ο Snoke είναι ο αναγεννημένος Emperor Palpatine

Μια άλλη θεωρία για την ταυτότητα του Supreme Leader είναι ότι είναι ο Αυτοκράτορας Palpatine που με κάποιο τρόπο γλίτωσε την πτώση από μεγάλο ύψος στη σκηνή που ο Vader σώζει τον Luke στο δεύτερο Death Star, το οποίο μετά εκρήγνυται σε πολλά μικρά κομματάκια. Αν τελικά συνέβη κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικά αξιοπερίεργο και οι σεναριογράφοι θα είχαν πολλές εξηγήσεις να δώσουν!

reb_ia_652_email

4) Ο Snoke είναι ένας Inquisitor

Οι inquisitors είναι μια ομάδα από force sensitive μισθοφόρους που χρησιμοποιήθηκαν από τον Darth Vader για να κυνηγήσουν τους εναπομείναντες Jedi πριν το επεισόδιο IV και τους συναντάμε στην σειρά animation της Disney που λέγεται Star Wars Rebels και θεωρείται κομμάτι της κανονικής ιστορίας του σύμπαντος του saga. Αν και ο αρχηγός τους, ο Grand Inquisitor, σκοτώνεται από τον Jedi Kanan στο τέλος της πρώτης σεζόν, υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι ακολουθούσαν και μάθαιναν από τον Darth Vader και τον Emperor. Για κάποιους ίσως ένας από αυτούς εξελίχθηκε στο να γίνει ο Supreme Leader.

 Το αν κάποια από αυτές τις θεωρίες επιβεβαιωθεί μένει να το δούμε στις επόμενες δύο ταινίες της νέας τριλογίας. Αλλά μην ξεχνάμε ότι τελικά μπορεί να ισχύει το πλέον απλό, η περίπτωση με τις λιγότερες υποθέσεις, ο Snoke να είναι ένας καινούριος τελείως χαρακτήρας με καμία άμεση σύνδεση με τους παλιούς, κάτι που κατά τη γνώμη θα ήταν και το πιο επιθυμητό, γιατί αν είναι οποιοσδήποτε από τους παραπάνω οι δημιουργοί θα έχουν ξανά τον κίνδυνο να κατηγορηθούν για έλλειψη πρωτοτυπίας και αυθεντικότητας, όπως συνέβη και με το τρίτο κατά σειρά υπερόπλο που καταστρέφει πλανήτες μετά τα δύο Death Star.

Δείτε επίσης:

Το μαγικό Ιρλανδικό νησί στον Ατλαντικό από το Star Wars: The Force Awakens

#BadStarWars8Names: το twitter ζωγραφίζει με άκυρους τίτλους για το επόμενο Star Wars

Πότε θα δούμε τις επόμενες ταινίες Star Wars;

Εκτός Θέματος 56: To νέο Star Wars στο μικροσκόπιο