Όλα τα "μαύρα" Όσκαρ σε ένα video - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Όλα τα “μαύρα” Όσκαρ σε ένα video

Viral | 30-1-2016 |

Η ιστοσελίδα τηλεοπτικών και κινηματογραφικών νέων Screen Crash δημιούργησε ένα βίντεο με όλους τους μαύρους ηθοποιούς που έχουν κερδίσει Όσκαρ στη διάρκεια των 87 χρόνων του θεσμού.

Ο αριθμός των μαύρων ηθοποιών που κέρδισαν Όσκαρ ανέρχεται μόλις στους 14. Μεταξύ των οποίων συναντάμε την Hattie McDaniel  για τον ρόλο της στο «Όσα παίρνει ο Άνεμος», τον Denzel Washington στο “Glory” και στην «Ημέρα Εκαπίδευσης», την  Halle Berry, η οποία ήταν η πρώτη μαύρη γυναίκα ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ Α’ γυναικείου,  στον «Χορό των Τεράτων» και πιο πρόσφατα την Lupita Nyong’o  στο «12 χρόνια σκλάβος».

Από την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι φετινές υποψηφιότητες για τα Όσκαρ έχει ανοίξει ένας τεράστιος διάλογος για την έλλειψη εκπροσώπησης των μειονοτήτων στα βραβεία. Κάλεσμα σε μποϋκοτάζ της τελετής, συγνώμες και βιαστικές αλλαγές  στους κανόνες της Ακαδημίας και ένα viral κύμα για τα «λευκά» Όσκαρ.

Διαβάστε επίσης : #OscarsSoWhite: Μήπως χάνουμε το δάσος;

Διαβάστε επίσης: O Mark Ruffalo, το μποικοτάζ, η Charlotte Rampling, ο ρατσισμός προς τους λευκούς και όλα τα στραβά των Oscars

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rRWH7mVO1Fs]

Διαβάστε περισσότερα για: , ,