Ο Will Smith επιβεβαιώνει ότι δεν θα παρευρεθεί στα Oscar - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Will Smith επιβεβαιώνει ότι δεν θα παρευρεθεί στα Oscar

Ειδήσεις | 22-1-2016 |

Ο ηθοποιός, ακολουθώντας την σύζυγο του Jada Pinkett Smith, δήλωσε ότι θα συμμετέχει στο μποϋκοτάζ των βραβείων της ακαδημίας λόγω της έλλειψης μαύρων υποψηφίων από τη λίστα των υποψηφιοτήτων για τις καλύτερες ερμηνείες της χρονιάς.

Μιλώντας στην εκπομπή Good Morning America, ανέφερε ότι η πολυπολιτισμικότητα είναι η ”Αμερικάνικη υπερδύναμη” και η παρουσία του στα Oscar, δεδομένου της έλλειψης της ανάμεσα στους φετινούς υποψηφίους, θα ήταν ‘άβολη’.

”Τόσοι πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι από τόσα πολλά διαφορετικά μέρη προσθέτουν τις ιδέες τους ως συστατικά σε αυτή την όμορφη αμερικάνικη ‘σούπα’. Στην καλύτερη του μορφή, το Hollywood αντιπροσωπεύει και δημιουργεί την εικόνα αυτής της ομορφιάς. Αλλά από μέρους μου, πιστεύω ότι πρέπει να προστατεύσω και να πολεμήσω για τα ιδανικά τα οποία κάνουν τη χώρα μας – και την κοινότητα του Hollywood – σπουδαία.”

Ο Smith, που για πολλούς θα έπρεπε να είχε προταθεί για Oscar πρώτου αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Concussion είπε πως οι φετινοί υποψήφιοι, που είναι όλοι λευκοί, ήταν ‘φανταστικοί’, αλλά η βιομηχανία κινούταν ”στη λάθος κατεύθυνση” – κάτι που είχε δηλώσει και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο George Clooney.

Ο star των men in black και όχι μόνο συμμετέχει σε ένα μικρό γκρουπ δημιουργών, ανάμεσα τους οι σκηνοθέτες Spike Lee και Michael Moore, που έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα παρευρεθούν στα Oscar ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Έχουν γίνει επίσης κρούσεις στον κωμικό Chris Rock να εγκαταλείψει τη θέση του οικοδεσπότη.

Διαβάστε περισσότερα για: ,