Ο Spike Lee, θα μποϋκοτάρει τα Oscar, και έχει τους λόγους του - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Spike Lee, θα μποϋκοτάρει τα Oscar, και έχει τους λόγους του

Ειδήσεις | 19-1-2016 |

Ο Spike Lee θα μποϋκοτάρει τα φετινά Oscar, εξαιτίας της απουσίας υποψηφιοτήτων μαύρων ηθοποιών, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Lee παρέλαβε τον προηγούμενο Νοέμβριο τιμητικό βραβείο Oscar, για την δουλειά του σαν κινηματογραφιστής, αλλά ο σκηνοθέτης έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram, ότι αποφάσισε να μην παραστεί στην τελετή:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πρόεδρο Cheryl Boone Isaacs και το συμβούλιο της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, για την βράβευσή μου με τιμητικό Oscar, τον προηγούμενο Νοέμβριο. Είμαι ευγνώμον. Ωστόσο η γυναίκα μου, Tonya Lewis Lee και εγώ, δεν θα παραβρεθούμε στην τελετή των Oscar τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε, και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε τους φίλους μας, τον παρουσιαστή Chris Rock, τον παραγωγό Reggie Hudlin, την πρόεδρο Isaacs και την Ακαδημία. Αλλά, πώς είναι δυνατόν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά όλοι οι 20 υποψήφιοι στις κατηγορίες ερμηνειών να είναι λευκοί; Και ας μην σχολιάσουμε τις άλλες κατηγορίες. 40 λευκοί ηθοποιοί σε 2 χρόνια. Δεν μπορούμε να παίξουμε; WTF!!”, έγραψε ο σκηνοθέτης.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν αυτό ήταν απάντηση στην προτροπή της Jada Pinkett Smith, μέσω twitter, η οποίο είναι από τις πρώτες που προτείνει μποϋκοτάζ της βραδιάς: “Στα Oscars … οι άνθρωποι του χρώματος είναι ευπρόσδεκτοι να δίνουν βραβεία, ακόμα και να διασκεδάζουν. Αλλά σπάνια αναγνωριζόμαστε για τα καλλιτεχνικά μας επιτεύγματα.

Οι αντιδράσεις, έχουν ξεκινήσει κυρίως για τρεις βροντερές απουσίες: Του Idris Elba, για το “Beasts of No Nation”, του Michael B. Jordan, για το “Creed”, και του Benicio Del Toro, για το “Sicario”.

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,