Ο Quentin Tarantino εξηγεί πως συνδέονται μεταξύ τους οι ταινίες του - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Quentin Tarantino εξηγεί πως συνδέονται μεταξύ τους οι ταινίες του

Ειδήσεις | 20-1-2016 |

Η όγδοη ταινία του Quentin Tarantino έχει σχεδόν ολοκληρώσει δύο εβδομάδες κινηματογραφικών προβολών στις ελληνικές αίθουσες, οι εικασίες για την επόμενη ταινία του έχουν ήδη ξεκινήσει, η “απειλή” ότι ο σκηνοθέτης θα αποσυρθεί μετά την ολοκλήρωση δέκα ταινιών συνεχίζει να πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας και ο ίδιος ο σκηνοθέτης σε συνεντευξή του στο αυστραλιανό δίκτυο Ten επιτέλους επιβεβαίωσε ότι το σύνολο των ταινιών του τοποθετούνται μέσα σε ένα κοινό σύμπαν.

Η εξεύρεση συνδετικών κρίκων μεταξύ των ταινιών του σκηνοθέτη αποτέλεσε προσφιλές χόμπυ ανάμεσα στους πιστούς ακουλουθητές του με τελευταία φήμη να θέλει τον Tim Roth από το The Hateful Eight να συνδέεται με κάποιον άλλο χαρακτήρα από το Inglourious Basterds. Με αγαλιαστική χαρά λοιπόν όλοι οι παραπάνω άκουσαν τον Tarantino να δηλώνει πως “Στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο διαφορετικά σύμπαντα. Υπάρχει το ακόμα πιο πραγματικό από το πραγματικό σύμπαν στο οποίο όλοι οι χαρακτήρες κατοικούν. Αλλά μετά υπάρχει αυτό το κινηματογραφικό σύμπαν. Έτσι το From Dusk Till Dawn και το Kill Bill, όλα τοποθετούνται σε αυτό το ιδιαίτερο κινηματογραφικό σύμπαν. Έτσι οταν οι χαρακτήρες από το Reservoir Dogs ή το Pulp Fiction πάνε σινεμά, αυτό που βλέπουν είναι το Kill Bill ή το From Dusk Till Dawn.” Μάλιστα στην συνέντευξη συμμετείχαν και οι Sam Jackson και Kurt Russell με τον πρώτο να σημειώνει πως όλα είναι “πιο βαθιά από οτι νομίζουμε”…

Η κριτική μας για το The Hateful Eight που προβάλλεται στις αίθουσες

Μετά από αυτή τη δήλωση λοιπόν πολλά στοιχεία δοθέντα μέσα από τις ταινίες του σκηνοθέτη άρχισαν να αποκτούν νόημα και συνοχή όπως το οτι ο Lee Donowitz από το True Romance είναι ο γιος του Donny “The Bear Jew” Donowitz από το Inglourious Basterds ή το οτι οι Vincent Vega και Vic Vega είναι αδέλφια, πάνω στις περιπέτειες των οποίων θα στηθεί μια επερχόμενη ταινία. Όπως είπαμε και στην αρχή αυτού του άρθρου οι εικασίες για την επόμενη ταινία του σκηνοθέτη ποικίλουν με μερικούς να προσβλέπουν στο τρίτο sequel του Kill Bill με την Uma Thurman και άλλους να περιμένουν την συνέχεια των περιπετειών του Jules Winfield σε ένα πιθανά επερχόμενο Pulp Fiction 2.

Ο ίδιος πάντως ο Tarantino αρκέστηκε στην δήλωση ” Έχω μια πρώτη ιδέα για μια αυστραλιανή ταινία που θα διαδραματίζεται στα ’30s. Πρόκειται για μια ταινία τύπου Bonnie και Clyde με ένα ζευγάρι παρανόμων στην Αυστραλία.”