Ο Ian McKellen θέτει ακόμα ένα θέμα σχετικά με την προκατάληψη των Oscar - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Ian McKellen θέτει ακόμα ένα θέμα σχετικά με την προκατάληψη των Oscar

Ειδήσεις | 26-1-2016 |

Ο αγαπημένος μας Ian McKellen, ο βετεράνος Άγγλος ηθοποιός, επισήμανε πως η ομοφοβία είναι ένα εξίσου σημαντικό θέμα για την Ακαδημία των Oscar όσο και ο ρατσισμός. Σε πρόσφατο σχόλιό του σχετικά με την απουσία μαύρων υποψηφίων στα Oscar, ο McKellen έθεσε ένα άλλο ζήτημα. Κανένας ανοιχτά gay άνδρας δεν έχει κερδίσει Oscar, πράγμα που για τον ηθοποιό δηλώνει προκατάληψη από την πλευρά της Ακαδημίας.

Εξέφρασε την συμπάθειά του για την δυσαρέσκεια των μαύρων ηθοποιών, αλλά σημείωσε ότι το θέμα είναι πολύ μεγαλύτερο: “Κανείς ανοιχτά gay άνδρας δεν έχει κερδίσει Oscar. Αναρωτιέμαι αν αυτό αποτελεί προκατάληψη ή τυχαίο γεγονός.

Επίσης σχολίασε το γεγονός του ότι οι Tom Hanks, Philip Seymour Hoffman και Sean Penn έχουν κερδίσει βραβείο ερμηνεύοντας gay:”Πόσο έξυπνο, πόσο έξυπνο. Τι θα λέγατε να μου δώσετε και εμένα που έχω ερμηνεύσει straight άνδρα; Ο ευχαριστήριος λόγος μου έχει υπάρξει μέσα σε 2 σακάκια. ‘Είμαι περήφανος που είμαι ο πρώτος ανοιχτά gay άνδρας που κερδίζει Oscar’. Έχω ξαναβάλει αυτόν τον λόγο πίσω δύο φορές.

Η πρώτη φορά που ήταν υποψήφιος ήταν το 1998, για να χάσει από τον Roberto Benigni, για το “Life is Beautiful”, και η δεύτερη φορά ήταν για Β’ Ανδρικού ως Gandalf για το πρώτο “Lord of the Rings”, για να χάσει (ίσως και αδίκως) από τον Jim Broadbent για το “Iris”.

Ας ελπίσουμε ότι θα δικαιωθεί… Το σίγουρο είναι ότι του αξίζει.

Διαβάστε περισσότερα για: