Ο David Lynch και η θεωρία των donuts - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο David Lynch και η θεωρία των donuts

Inside Cinema | 25-1-2016 |

Ο David Lynch είναι εκκεντρικός, ιδιοφυής και πάνω όλα «ονειρικός».

Το δημοφιλές κανάλι στο YouTube “Eyes on the cinema” που ασχολείται με την ιστορία του κινηματογράφου και βρίσκει σπάνιες συνεντεύξεις δημιουργών και πρωταγωνιστών της μεγάλης οθόνης, αναπαρήγαγε ένα άκρως ενδιαφέρον απόσπασμα από μια  συνέντευξη του David Lynch.

Ο πάντα εκκεντρικός σκηνοθέτης χρησιμοποιεί για τη μεταφορά του ένα donut. Έτσι, συμβουλεύει τους κινηματογραφιστές  να επιστήσουν την προσοχή τους στο “σώμα” του donut ώστε να απομακρυνθούν από οτιδήποτε τους αποσπά και να επικεντρωθούν στην ιδέα τους.

Τι θέλει να πει; Παρομοιάζοντας την δημιουργική διαδικασία με ένα donut θεωρεί σημαντικό να είναι κάποιος επικεντρωμένος στο “σώμα” του donut που είναι η ιδέα και το προσωπικό όραμα του καθενός και όχι στην τρύπα που βρίσκεται στη μέση, γιατί όπως δηλώνει «η τρύπα είναι βαθιά και άσχημη» και θέλει να κλέψει την προσοχή σου. Η καθημερινότητα, η οικογένεια, ο κόσμος και πολλά άλλα μπορούν να σε αποσπάσουν. Το σημαντικότερο είναι να αγαπάς τις ιδέες και τις ιστορίες.

Αυτή ήταν η συμβουλή του David Lynch που διακρίνεται για την αγάπη του στα donuts, στον ζεστό καφέ και στις ακατάληπτες και ανορθόδοξες προτάσεις.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4468dVu_PaM]

Διαβάστε περισσότερα για: