Μήπως το "X-Files" πρέπει να παραδειγματιστεί από το "Star Wars"; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Μήπως το “X-Files” πρέπει να παραδειγματιστεί από το “Star Wars”;

Απόψεις, Ειδήσεις | 27-1-2016 |

Η επιστροφή της κλασσικής πλέον αστυνομικής σειράς “X-Files” είναι γεγονός, με το πρωταγωνιστικό ζεύγος των Mulder και Scully να έχουν ήδη ετοιμάσει για τους πιστούς οπαδούς της σειράς έξι ολοκαινουργια επεισόδια. Παρακολουθώντας τα δύο πρώτα από αυτά κοινό και κριτικοί διχάστηκαν, με τους μεν πρώτους να επιδοκιμάζουν την πρεμιέρα και τους δε δεύτερους να έχουν σοβαρές ενστάσεις για την ποιότητα του “My Struggle (μέρος I)”, δίνοντας του μάλιστα αρκετά χαμηλή βαθμολογία και αυστηρές κριτικές. Παρόλα αυτά η πλειονότητα των κριτικών συμφώνησε πως το δεύτερο επεισόδιο με τίτλο,”Founder’s Mutation”, αναπτερώνει την ελπίδα για καλύτερες προοπτικές εξέλιξης του όλου εγχειρήματος.

Η ουσία όμως είναι μία…ποια είναι η βασική διαφορά ανάμεσα στα δυο επεισόδια; Μα φυσικά ο δημιουργός… Η επιμέλεια της πρεμιέρα ανήκε στον δημιουργό της σειράς, Chris Carter, ο οποίος έγραψε και σκηνοθέτησε το επεισόδιο ενώ τις αντίστοιχες ευθύνες για το επεισόδιο 2 ανέλαβε ο βετεράνος James Wong. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν το γεγονός ότι ο Carter ήταν ο σκηνοθέτης της ταινίας “The X-Files: I Want to Believe” καθώς και την συγκλονιστική πορεία του “Star Wars: Episode VII- The Force Awakens” στο παγκόσμιο box office, μάλλον πρέπει να αναρωτηθούμε το εξής…Μήπως ο Chris Carter είναι ο George Lucas της τηλεόρασης και αν ναι μήπως πρέπει να παραδειγματιστεί από τον τελευταίο και να παραχωρήσει την ηγεσία σε νέες φωνές για να συνεχίσουν το έργο του?

Εντάξει… η ερώτηση εκτός από ρητορική είναι και αρκετά δύσκολη εάν σκεφτεί κανείς το ρητό, “μην προσπαθήσεις ποτέ να πάρεις από κάποιον το δημιούργημα του” πόσο μάλλον όταν αυτό το δημιούργημα είναι τόσο δημοφιλές και επικερδές όπως το “X-Files”! Αλλά εδώ δεν μιλάμε για αρπαγή αλλά για παραχώρηση οπότε ας δούμε την απάντηση που έδωσαν στο ερώτημα οι τηλεοπτικοί συντάκτες του Indiewire, Miller και Travers. Κατά την άποψη τους δεν είμαστε κοντά σε μια τέτοια οικειοθελή εκχώρηση καθώς ο Carter είναι δεμένος με την σειρά από την πρώτη μέρα, δείχνοντας αμείωτο ενδιαφέρον για την συγγραφή και σκηνοθεσία των επεισοδίων σε αντίθεση με τον Lucas που φάνηκε πιο παραχωρητικός. Από την άλλη πλευρά ο Carter οφείλει να σκεφτεί διπλά τις κακές κριτικές καθώς επίσης να μελετήσει την πορεία του κολοσσού “Star Wars” πριν και μετά τον Lucas, με την μέτρια αποδοχή των prequels του τελευταίου να μετατρέπεται σε σαρωτική επιτυχία, εισπρακτικά και μη, στην τελευταία ταινία υπό την εποπτεία του J. J. Abrams…

Μετά από όλα αυτά η συνέχεια της σειράς αναμένεται με ανυπομονησία εφόσον είναι αυτή που πρέπει να καθορίσει την “τύχη” των συντελεστών της με απώτερο σκοπό πάντα ένα μεστό και όσο το δυνατόν πιο άρτιο κινηματογραφικό αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης το επίσημο trailer της νέας σεζόν από την FOX: