Μαζεύουν υπογραφές για να στείλουν την Emma Watson σε καταυλισμό μεταναστών για μια εβδομάδα! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Μαζεύουν υπογραφές για να στείλουν την Emma Watson σε καταυλισμό μεταναστών για μια εβδομάδα!

Ειδήσεις | 27-1-2016 |

Ανάμεσα στις κατηγορίες για το ότι χρησιμοποίησε τον θάνατο του Alan Rickman, συνάδελφου της στις ταινίες Harry Potter, για να προωθήσει την φεμινιστική της ατζέντα και την προσπάθεια της να βρει ένα όνομα για τη φεμινιστική λέσχη βιβλίου της ζητώντας τη βοήθεια του internet, η Emma Watson δεν είχε και τον ευκολότερο Γενάρη μέχρι τώρα. Η δηλωμένη εκπρόσωπος της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων έχει δεχτεί αρκετό πείραγμα για τις πεποιθήσεις τελευταία, το οποίο φαίνεται πως θα αυξηθεί χάρη σε ένα δημοφιλές petition που ξεκίνησε στο Change.org.

Σύμφωνα με το Independent, Ο Oscar Izard από την Μελβούρνη πιστεύει πως η Watson πρέπει να κάνει τα λόγια της πράξη για να αποδείξει ότι οι βορειοαφρικανοί και μεσανατολίτες πρόσφυγες είναι όλοι ακίνδυνοι. Πώς; Με το να περάσει μια εβδομάδα μαζί τους στο Calais, όπου πολλοί από τους μετανάστες επιχειρούν να εισέλθουν στην Ευρώπη μέσω της Γαλλίας. Το petition του Izard λέει τα εξής:

‘Με σκοπό να δείξει πόσο ασφαλής είναι η τρέχουσα μετανάστευση για την Ευρώπη, ιδιαιτέρως σε ότι αναφορά τον φεμινισμό (απορρίπτω ολόκαρδα την αντίληψη ότι οι Βορειοαφρικανοί και Μεσανατολίτες πρόσφυγες είναι επικίνδυνοι και βιαστές), η Emma Watson πρέπει να περάσει διακοπές μιας εβδομάδας σε έναν καταυλισμό προσφύγων του Calais, χωρίς φρουρούς φυσικά, για να αποδείξει πόσο ασφαλείς, και πόσο υπέρ του φεμινισμού είναι αυτοί οι μετανάστες.’

Καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές η συλλογή υπογραφών έχει ξεπεράσει τις 15,000. Ωστόσο, οι αναγνώστες δεν πρέπει να υποθέσουν ότι ο Izard  και αυτοί που υπογράφουν είναι όντως υποστηρικτές της φεμινιστικής ή της υπέρ των μεταναστών στάσης της Watson.

Όπως σημειώνει το Independent, γύρω στους χίλιους άντρες επιτέθηκαν σε αμέτρητες γυναίκες την παραμονή  της πρωτοχρονιάς μέσα και γύρω από την πόλη της Κολωνίας στη Γερμανία, αναγκάζοντας τον δήμαρχο της πόλης να προτείνει έναν ”κώδικα συμπεριφοράς” για τις γυναίκες. Η μαζική επίθεση επίσης ενέτεινε την αντι-μεταναστευτική ρητορική σε όλη τη χώρα, που θεωρείται ένα από τα πιο φιλικά προς τους μετανάστες κράτη της Ευρώπης.