Η πρόεδρος της Ακαδημίας των Oscar, για την απουσία μαύρων υποψηφίων - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η πρόεδρος της Ακαδημίας των Oscar, για την απουσία μαύρων υποψηφίων

Ειδήσεις | 19-1-2016 |

Η πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, Cheryl Boone Isaacs, με δήλωση της στο twitter, αναγκάστηκε να πάρει θέση, μετά την απόφαση των Jada Pinkett Smith  και Spike Lee να μποϋκοτάρουν τον θεσμό, μετά την απουσία μαύρων υποψηφίων στις κατηγορίες υποκριτικής, και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η Boone Isaacs, η πρώτη Αφροαμερικανή στον ρόλο της προέδρου, και η τρίτη γυναίκα σε αυτή τη θέση, δηλώνει: “Ενώ  θα γιορτάσουμε τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα, είναι ταυτόχρονα λυπημένη και εκνευρισμένη, σχετικά με την έλλειψη ένταξης των υποψηφίων. Αυτή είναι μία δύσκολη, αλλά σημαντική συζήτηση, και είναι ο καιρός για μεγάλες αλλαγές. Η Ακαδημία κάνει βήματα για να αλλάξει τα δεδομένα των συμμετοχών των μελών. Στις προσεχείς ημέρες και εβδομάδες θα κάνουμε επισκόπηση των κανόνων συμμετοχής, με σκοπό να φέρουμε την τόσο αναγκαία διαφορετικότητα μέσα στο 2016, αλλά και μετά. Η αλλαγή δεν προχωράει όσο γρήγορα θα θέλαμε. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα, και καλύτερα και πιο γρήγορα.” 

Και ενώ η λίστα των μελών δεν βγαίνει στη δημοσιότητα, είναι πλέον δεδομένο ότι η Ακαδημία πάσχει αν κρίνει κανείς κάθε χρονιά της υποψηφιότητες. Το 2012, οι Los Angeles Times ισχυρίστηκαν ότι πάνω από το 90% των ψηφοφόρων της Ακαδημίας ήταν λευκοί, με πάνω από το 70% να είναι άντρες. Στοιχεία που προκύπτουν από μία λίστα ονομάτων που εξέδωσε η εφημερίδα.

Οι τελευταίοι μαύροι υποψήφιοι για Oscar ερμηνείας, ήταν το 2013: Οι Chiwetel Ejiofor και Lupita Nyong’o για το “12 Years a Slave” και ο Barkhad Abdi για το “Captain Phillips”.

 

Διαβάστε περισσότερα για: