Η Kathryn Bigelow ετοιμάζει νέα ταινία - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Kathryn Bigelow ετοιμάζει νέα ταινία

Ειδήσεις | 30-1-2016 |

Η σκηνοθέτης του οσκαρικού “Hurt Locker” ετοιμάζει την κινηματογραφική της επιστροφή έχοντας στο πλευρό της τον σεναριογράφο Mark Boal με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στις ταινίας “Hurt Locker”(2010) και  “Zero Dark Thirty”(2013). Δυο ταινίες που είχαν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και πολλούς να απορούν για τους λόγους που κέρδισε τόσα βραβεία το “Hurt Locker”.

Η νέα τους ταινία θα αφορά τις εξεγέρσεις που έγιναν στο Detroit  των Ηνωμένων Πολιτειών το 1967. Το καλοκαίρι του 1967 και με αφορμή την έφοδο της αστυνομίας σε ένα παράνομο μπαρ, όπου Αφροαμερικανοί βετεράνοι στρατιώτες γιόρταζαν την επιστροφή τους από τα μέτωπα του Βιετνάμ, ξέσπασε μια από τις πλέον θανατηφόρες και βίαιες εξεγέρσεις στην ιστορία των ΗΠΑ, η οποία συνοδεύτηκε από ένα τεράστιο κύμα ρατσιστικής βίας και με τον κυβερνήτη της πολιτείας να κηρύσσει τον στρατιωτικό νόμο. Οι ταραχές που ακολούθησαν κράτησαν 5 μέρες και άφησαν πίσω τους 43 νεκρούς, 1,189 τραυματίες, χιλιάδες συλλήψεις και πάνω από 2.000 κατεστραμμένα κτίρια.

Η Kathryn Bigelow σχεδιάζει να αρχίσει την παραγωγή της ταινίας αυτό το καλοκαίρι ώστε να μπορέσει να βρει το δρόμο της στις αίθουσες μέσα στο 2017, όταν θα γιορτάζονται και τα 50 χρόνια από την εξέγερση.

Διαβάστε περισσότερα για: