Εκτός Θέματος 58: Ο απόηχος των Χρυσών Σφαιρών, η σημασία τους και τα Oscars - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Εκτός Θέματος 58: Ο απόηχος των Χρυσών Σφαιρών, η σημασία τους και τα Oscars

Eκτός Θέματος | 11-1-2016 |

Πάνε και αυτές οι Χρυσές Σφαίρες και πλέον αφού δείτε τα βραβεία, θα περιμένετε την Πέμπτη 14 Γενάρη για τις υποψηφιότητες των Oscars ενώ στο μεταξύ μπορείτε να χαζέψετε τα BAFTA και την σελίδα του Cinefreaks με όλα τα βραβεία της σεζόν.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος λοιπόν οι Χρυσές Σφαίρες μας πρόσφεραν τρεις ώρες βαρετού μέχρι αηδίας show με ελάχιστα αξιοσημείωτα πραγματάκια, πολλές διαφημίσεις, ελάχιστες αστείες στιγμές. Αυτή τη φορά όμως είχαμε μεγάλες εκπλήξεις σε πολλές κατηγορίες σε σινεμά αλλά και τηλεόραση. Και για τηλεόραση θα αφήσω άλλους πιο ειδικούς να μιλήσουν, όμως για το σινεμά μπορώ να πω ότι κανείς δεν περίμενε να είχαμε το 3 βραβεία, Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθέτης και φυσικά η Σφαίρα του Leonardo DiCaprio για το The Revenant. Για την ακρίβεια όλοι περίμεναν το τελευταίο με το Oscar στον DiCaprio να είναι το πιο σίγουρο βραβείο πλέον. Όμως το να αγνοήσουν τόσο επιδεικτικά οι ανταποκριτές ξένου τύπου (γιατί αυτοί δίνουν τις Σφαίρες) τα CarolMad Max: Fury RoadSpotlight, ήταν μια τεράστια έκπληξη. Οι μισοί από μας περίμεναν το Spotlight να είναι η ταινία που θα ακουστεί τελευταία, όμως φαίνεται ότι μετά τις λίγες υποψηφιότητες για BAFTA, το Spotlight χάνει αρκετό από το κεφάλαιο που είχε συγκεντρώσει όντας πρώτο στις περισσότερες λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς.

Και μπορεί σαν καλύτερη ταινία το The Revenant να κέρδισε πόντους, όμως η βράβευση του Inaritu σαν καλύτερο σκηνοθέτη, πιο πολύ για λύτρωση για την περσινή του μη-βράβευση μου φαίνεται. Miller και Scott για τα Mad Max: Fury Road και The Martian, παραμένουν τα μεγάλα φαβορί για αυτή την κατηγορία.

Screenshot from 2016-01-11 04:53:33

Το χουμε πει και το ξαναλέμε, φέτος η κατηγορία με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ταλέντο είναι ο Πρώτος γυναικείος. Εκεί έχουμε Cate Blanchett (Carol), Brie Larson (Room), Rooney Mara (Carol) – που πιθανό στα Oscars να την δούμε όμως στον δεύτερο ρόλο, Saoirse Ronan (Brooklyn), Alicia Vikander (The Danish Girl ή Ex Machina) και Jennifer Lawrence (Joy), ενώ η Charlotte Rampling για τo 45 Years, για κάποιο λόγο έμεινε εκτός Σφαιρών, θα μπορούσε όμως κάλλιστα ακόμα και να πάρει το Oscar.  Όλες οι παραπάνω θα μπορούσαν να πάρουν το φετινό Oscar και να το αξίζουν. H Larson πήρε ένα προβάδισμα με την σημερινή νίκη της, όμως αυτό δε σημαίνει κάτι αναγκαστικά. Η μάχη παραμένει αμφίρροπη στην πιο ενδιαφέρουσα εδώ και χρόνια κούρσα για τον πρώτο γυναικείο.

Στο Animation το Inside Out νίκησε το Anomalisa, με μας να ευχόμαστε να μπορούσαν και τα δύο να κερδίσουν όλα τα βραβεία και γιατί όχι, να ήταν υποψήφια και ως καλύτερες ταινίες! Σαν Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία επικράτησε το Son of Saul, ωστόσο για σας που κοιτάτε τα Oscars αυτό δε σημαίνει τίποτα καθώς η επιτροπή της Ακαδημίας μας έχει συνηθίσει σε πολλές τρελές επιλογές.

Κατά τα άλλα είπαμε βαρεμάρα. Ας δούμε λοιπόν σε βίντεο κάποια από τα καλύτερα:

Στα θετικά της βραδιάς η στιγμή της βράβευσης (η ίδια η βράβευση χωρά συζήτηση) του Sylvester Stallone καθώς και ο λόγος του:

Όπως και η βράβευση με το τιμητικό βραβείο του Denzel Washington, όμως κυρίως η μίμηση του και η παρουσίασή του από τον Tom Hanks, συμπρωταγωνιστή του στο Philadelphia:

Για την βράβευση της Lady Gaga δεν θα πω τίποτα. Απλά θα αφήσω τον Leonardo DiCaprio να μιλήσει με το βλέμμα του:

leo

Από τις ενδιαφέρουσες στιγμές και η παρουσίαση του Spy:

Όπως και η προετοιμασία του Aziz Ansari στο να χάσει:


Και κάτι σίγουρα άβολο για τους περισσότερους, με τον Jamie Foxx να ανακοινώνει και καλά λάθος τον νικητή για το Soundtrack:

Διαβάστε περισσότερα για: