Αφιέρωμα στους αδερφούς Lumiere στην στέγη με τον Thierry Frémaux - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Αφιέρωμα στους αδερφούς Lumiere στην στέγη με τον Thierry Frémaux

Προβολές | 29-1-2016 |

Ένας από τους πιο διακεκριμένους και δραστήριους ανθρώπους της παγκόσμιας κινηματογραφικής κοινότητας, ο Thierry Frémaux θα βρεθεί στην Αθήνα για μία μόνο βραδιά, στις 2 Φεβρουαρίου 2016, προσκεκλημένος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Στην παρουσίαση συμμετέχει και ο Έλληνας σκηνοθέτης Πάνος Χ. Κούτρας. 

O διευθυντής του Φεστιβάλ των Καννών θα παρουσιάσει και θα σχολιάσει ειδικά για το ελληνικό κοινό το Lumière!, μια συρραφή 98 συντηρημένων και αποκατεστημένων ταινιών του Λουί Λυμιέρ και των οπερατέρ του, από το 1895 έως το 1905.

Το 1895, οι αδελφοί Lumiere ανακαλύπτουν τον Cinématographe (μια μηχανή λήψης, εκτύπωσης και προβολής φιλμ) και γυρίζουν μερικές από τις πρώτες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου: Η έξοδος από το εργοστάσιο Lumiere, Ο ποτιστής που ποτίζεται…

unnamed

Το στήσιμο μιας σκηνής, τα τράβελινγκ, τα ειδικά εφέ αποκαλύπτουν την τέχνη του κινηματογράφου.
Αυτή η συρραφή αποτελείται από σχεδόν 100 μικρού μήκους ταινίες, από παγκοσμίου φήμης αριστουργήματα έως και λιγότερα γνωστά διαμάντια, αποκατεστημένα πλήρως σε 4K, προς τιμήν της κληρονομιάς των αδελφών Λυμιέρ: αξέχαστες εικόνες και μια κλεφτή ματιά στη Γαλλία, αλλά και σε όλο τον κόσμο, των αρχών του 20ού αιώνα.

To Cinefreaks είδε το φιλμ σε live σχολιασμό από τον Frémaux στο Φεστιβάλ των Καννών τον περασμένο Μάη και μοιράζεται την μοναδική αυτή εμπειρία εδώ.

Πληροφορίες
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 900 5 800
Κεντρική Σκηνή
2 Φεβρουαρίου 2016 | 20:30

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 10, 15 €
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 €
Συνοδός ΑΜΕΑ: 10 €