8 σκηνές του σινεμά που έγιναν ομορφότερες με τη μουσική του David Bowie - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

8 σκηνές του σινεμά που έγιναν ομορφότερες με τη μουσική του David Bowie

Top-10 | 14-1-2016 |

Παρακολουθείς τη νέα, εύπεπτη ταινία του Ridley Scott, The Martian, ώσπου πέφτει, πολύ πετυχημένα, λίγο μετά τα μισά της ταινίας το ‘Starman’ του David Bowie. Και παίζει ολόκληρο για 4 λεπτά. Αμέσως, αναγνωρίζεις το κομμάτι και σκας ένα μικρό χαμόγελο γιατί, με αυτά και με αυτά, είχες καιρό να το ακούσεις…

Shit happens όμως, και λίγες μέρες αργότερα, ο Bowie “φεύγει”, αφού όμως μας αποκάλυψε πρώτα τον τελευταίο του δίσκο, το ‘Blackstar’ που, φυσικά, οδεύει προς την κορυφή των charts (διαβάστε εδώ την κριτική μας). Αναπόφευκτα, λοιπόν, όλοι μας αυτές τις μέρες, έχουμε θυμηθεί το τεράστιο έργο που αφήνει ο “Ziggy Stardust” στη μουσική. Ακούσαμε μερικές από τις κορυφαίες διασκευές σε τραγούδια του, ενώ λίγο πριν κυκλοφορήσει το‘Blackstar’, μιλήσαμε για τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από 10 μεγάλα τραγούδια του.

Η μουσική όμως, αυτή καθ’ αυτή, δεν είναι η μόνη τέχνη που υπηρέτησε ο David Bowie, αφού το όνομά του έχει συνδεθεί και με το σινεμά. Άλλωστε, το έχει αναλύσει και ο Χρήστος μαζί με κορυφαίους κριτικούς ταινιών: Η μουσική και ο κινηματογράφος πάνε μαζί. Η σχέση του Bowie με την 7η τέχνη ήταν έντονη, διαχρονική και από πολλά πόστα. Εκτός από τη συμμετοχή του σε πολλές ταινίες, άλλοτε ως πρωταγωνιστής όπως στο ‘The Man Who Fell to Earth’ (1972) όπου ενσάρκωσε τον “εξωγήινο” που έρχεται στη γη ή στο ‘Labyrinth’ (1986) όπου έπαιξε τον “κακό”, και άλλοτε παίζοντας δεύτερους ρόλους όπως αυτόν του Nikola Tesla στο ‘The Prestige’ (2006), ο Bowie έχει επίσης “ντύσει” με τα τραγούδια του αμέτρητες σκηνές στο σινεμά. Αν ρίξετε μια ματιά στο IMDB, θα βρείτε 452(!) credits σε soundtracks ταινιών, σειρών και videogames στο προφίλ του Bowie ως ερμηνευτή, αλλά και ως δημιουργό, καθώς πολλά από τα κομμάτια του, έχουν διασκευαστεί για ταινίες ή έχουν τραγουδηθεί από άλλους (όπως π.χ. το κλασικό ‘Lust For Life’ που ανοίγει με μοναδικό τρόπο το ‘Trainspotting’ του 1996).

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, 8 σκηνές από γνωστές ταινίες που έγιναν πιο συναρπαστικές, πιο όμορφες, πιο συγκινητικές ή πιο μυστήριες με λίγο David Bowie.

1. Inglourious Basterds (2009)

Ξεκινάμε πάρα πολύ δυναμικά με… Quentin Tarantino που εκτός από παρανοϊκές σκηνές γεμάτες mindfucks, έξυπνους διαλόγους, πολύ… αίμα και πολλά άλλα, σημαίνει και μουσικάρες. Για αυτό άλλωστε κι εμείς έχουμε τιμήσει δεόντως μερικά από τα soundtracks του και πολύ πρόσφατα και το score του ‘The Hateful Eight’ που υπέγραψε ο Ennio Morricone. Τι έχουμε εδώ όμως; Έχουμε το κλασικό κομμάτι του David Bowie, το ‘Cat People (Putting Out Fire)’, στη γνωστή σκηνή από το μεταμοντέρνο, πολεμικό ‘Inglourious Basterds’, όπου η Shosana Dreyfus, ετοιμάζεται να πάρει εκδίκηση από τους Ναζί. Τρομερή σκηνή, με το αξέχαστο τραγούδι του Bowie να παίζει σχεδόν όλο και να είναι άγριο και όμορφο, όπως ακριβώς η ηρωίδα μας…

Δείτε τις υπόλοιπες σκηνές στο StraightOnMusic.com