Το "Son of Sofia", βραβεύεται στο Les Arcs European Film Festival - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το “Son of Sofia”, βραβεύεται στο Les Arcs European Film Festival

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 15-12-2015 |

Πριν από ένα σχεδόν μήνα σας είχαμε αναφέρει πως το Les Arcs European Film Festival, θα έχει αρκετό ενδιαφέρον από Ελληνικής άποψης, καθώς θα συμμετείχαν στο διαγωνιστικό μέρος το “Chevalier“, της Αθηνάς Τσαγγάρη, και στο Work-In-Progress τμήμα του (το οποίο αναφέρεται σε ταινίες που βρίσκονται στο στάδιο του post production) θα είχαμε το “Son Of Sofia” της Ελίνας Ψύκου. Θυμήσου τι είχαμε πει, κάνοντας κλικ εδώ. 

Τα νέα λοιπόν είναι ευχάριστα, καθώς το δράμα της Ψύκου, παρέλαβε το ύψιστο βραβείο του φεστιβάλ.

“Ο Γιος της Σοφίας” μιλάει για την ιστορία ενός 11χρονου αγοριού, το οποίο θα ταξιδέψει από την Ρωσία στην Αθήνα, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, για να ζήσει με την μητέρα του και έναν σε μεγαλύτερη ηλικία άνδρα.

Το βραβείο έχει και χρηματικό έπαθλο, τα €4,000 για υπηρεσίες που αφορούν το post-production, χορηγία του εργαστηρίου Monal Group.

Η παραγωγή έγινε από Ελλάδα, Βουλγαρία και Γαλλία, και αποτελεί την δεύτερη ταινία της δημιουργού, μετά και την “Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά“, ταινία που είχε επιλεγεί στην Berlinale του 2013, και είχε κερδίσει τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Η ελληνική εταιρεία παραγωγής που υποστήριξε την ταινία ήταν η “Heretic”, η οποία είχε δημιουργήσει και την ταινία του Έκτορα Λυγίζου, “Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού”, το 2012.

Η παραγωγή της ταινίες έφτασε τα €985,000, και στο cast περιλαμβάνονται οι Viktor Khomut, Valery Tcheplanowa και Θανάσης Παπαγεωργίου. Η ταινία θα κάνει επίσημο άνοιγμα στις αίθουσες στα τέλη Φεβρουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα για: ,