Το Netflix ισχυρίζεται πως μια από τις σειρές του συγκέντρωσε περισσότερους θεατές από το Game of Thrones - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Netflix ισχυρίζεται πως μια από τις σειρές του συγκέντρωσε περισσότερους θεατές από το Game of Thrones

TV, Ειδήσεις | 8-12-2015 |

Αν σας ρωτήσουμε ποια θεωρείτε την πιο δημοφιλή τηλεοπτική σειρά των της χρονιάς (αν όχι των τελευταίων χρόνων) τότε ίσως η πιο αυθόρμητη απάντηση σας να είναι το Game of Thrones, ακόμη κι αν δεν είστε ένας από τους εκατομμύρια φαν του σε όλο τον κόσμο. Το Netflix, ωστόσο, υποστηρίζει εμμέσως πως μια από τις σειρές του είναι αυτή που συγκέντρωσε τους περισσότερους θεατές.

Βέβαια, το δημοφιλές δίκτυο δεν αποκάλυψε ποτέ τα ακριβή νούμερα θέασης των προγραμμάτων του. Με λίγα λόγια ξέρουμε (ή για την ακρίβεια φανταζόμαστε) πως σειρές Orange Is the New Black, House of Cards ή το Jessica Jones συζητιούνται αρκετά στα social media, άλλα δεν γνωρίζουμε πόσοι ακριβώς είναι εκείνοι που πραγματικά τις παρακολουθούν. Επομένως, δεν μπορούμε να έχουμε τίποτα περισσότερο από την αντίδραση του Ted Sarandos, επικεφαλής προγράμματος του Netflix, όταν σε ένα συνέδριο κάποιος τον ρώτησε αν είναι χαρούμενος που το δίκτυο βρίσκεται δεύτερο στις προτιμήσεις του κοινού, πίσω από το HBO.

Ο Sarandos, δέχτηκε πως το Netflix βρίσκεται στο Νο. 2 της κατάταξης, κάτι το οποίο οφείλεται – σύμφωνα με τον ίδιο – στο ότι αυτή η κατάταξη δεν υπολογίζεται με βάση τις θεάσεις σε όλες τις συσκευές. Αν γινόταν αυτό, υποστηρίζει πως το Netflix θα βρισκόταν στην πρώτη θέση, σύμφωνα με την έρευνα που έχουν κάνει στην εταιρεία. Για να στηρίξει την άποψη του, δεν επικαλέστηκε κάποια στατιστικά στοιχεία, άλλα την δημοτικότητα συντελεστών, αφού φαίνεται πως το δίκτυο ακολουθεί την στρατηγική των πρώτων δύο δεκαετιών ζωής του μεγάλου του αντιπάλου, HBO: δεν μετρά την επιτυχία σε στατιστικά, τα οποία κρατά κρυφά, άλλα σε βραβεία.

Με λίγα λόγια, ο Sarandos είναι σαν να μας λέει, πως υπάρχουν σειρές του δικτύου του που “κερδίζουν” και τις πιο δημοφιλείς σε αντίπαλα τηλεοπτικά δίκτυα.

Κι αν το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για τα νούμερα του Netflix είναι να… τα μαντεύουμε, δεν ισχύει το ίδιο για τις βλέψεις του δικτύου, για την νέα χρονιά, που είναι πασιφανείς. Ο πήχης έχει ανέβει ψηλά για το 2016, με 31 παραγωγές, σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με το 2015 ανάμεσα στις οποίες εντοπίζουμε το Luke Cage της Marvel, το reboot του Full House, με τίτλο Fuller House και την τηλεοπτική μεταφορά του A Series of Unfortunate Events του Lemony Snicket. Κι όλα αυτά, χωρίς να υπολογίζουμε τις ταινίες και τα ντοκιμαντέρ.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από την νέα σεζόν του Game of Thrones.

Πότε θα δούμε Netflix στην Ελλάδα;

Διαβάστε περισσότερα για: , ,