Θέσπιση ειδικού βραβείου από το Eurimages στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Θέσπιση ειδικού βραβείου από το Eurimages στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 14-12-2015 |

Το Ταμείο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ενίσχυση των κινηματογραφικών συμπαραγωγών και της διανομής ταινιών, Eurimages, το οποίο χρηματοδοτεί ευρωπαϊκές συμπαραγωγές, αποφάσισε τη θέσπιση ενός ειδικού βραβείου με το οποίο, μέσω ενός πολύ περιορισμένου αριθμού επιλεγμένων φεστιβάλ, θα βραβεύονται οι παραγωγές πρωτοποριακού χαρακτήρα που παρουσιάζονται στα Τμήματα WORKS IN PROGRESS αυτών των φεστιβάλ.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι το ένα από τα τέσσερα φεστιβάλ που προτάθηκε και ψηφίστηκε στη γενική συνέλευση του Eurimages, που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 11 Δεκεμβρίου στη Λουμπλιάνα ώστε να γίνει αποδέκτης αυτού του βραβείου.Το βραβείο το οποίο αποτελεί μέρος της πολιτικής του Eurimages με τίτλο Lab Projects θα χρηματοδοτεί μέχρι του ποσού των 50.000€ την αποπεράτωση (post production), ενώ κάτω από ορισμένες συνθήκες θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει, αν είναι αναγκαίο, ένα μικρό μέρος συμπληρωματικών γυρισμάτων.  Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αρχίζοντας από το 2016, θα απονέμει αυτό το βραβείο αρχικά για 3 συνεχόμενα χρόνια, στη δε κριτική επιτροπή, η οποία όπως και μέχρι τώρα θα διαμορφώνεται από το Φεστιβάλ, θα συμμετέχει και ένας εκπρόσωπος του Eurimages.

Το νέο βραβείο έχει την υψηλότερη χρηματοδότηση, από όλα όσα ήδη απονέμει το Ταμείο, για ταινίες σε ανάπτυξη. Από το Ελληνικό Κέντρου Κινηματογράφου, παρέστη ο Αλέξης Γρίβας, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Eurimages