Στο παρασκήνιο του Anomalisa: πως οι μαριονέτες γίνονται stop-motion ταινία - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Στο παρασκήνιο του Anomalisa: πως οι μαριονέτες γίνονται stop-motion ταινία

Inside Cinema | 11-12-2015 |

To Anomalisa του Charlie Kaufman είναι από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, ένα εντυπωσιακό animation και μια εκπληκτική ιστορία, που θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην Ελλάδα στις 21 Γενάρη του 2016.

Η ταινία είναι η ιστορία ενός συγγραφέα βιβλίων αυτοβοήθειας, που ταξιδεύοντας παθαίνει νευρικό κλονισμό στο ξενοδοχείο του. Όταν θα γνωρίσει μία από τις αναγνώστριές του, προσπαθεί με την βοήθεια της συντροφιάς της να ξεχάσει τα προβλήματα του γάμου του. Η τεχνική της ταινίας είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, με τους χαρακτήρες να κινούνται αρκετά γρήγορα σαν να είναι σε ένα ιδιόμορφο slow motion. Οι εκφράσεις τους, είναι σχεδόν σαν ανθρώπινες, με όλους τους χαρακτήρες να να έχουν το ίδιο πρόσωπο και την ίδια αντρική φωνή – ακόμα και οι γυναικείοι. Οι μόνοι χαρακτήρες με διακριτά πρόσωπα και φωνές, είναι ο πρωταγωνιστής, Michael και η αναγνώστριά του Lisa (με την Jennifer Jason Leigh να της δίνει την φωνή).

Δείτε το trailer και την κριτική μας για το Anomalisa από την Βενετία

Το Variety επισκέφτηκε την δημιουργό των μαριονετών που χρησιμοποιήθηκαν για την ταινία του Kaufman και το πως έγινε η επιλογή τους, όπως και το πως από τις μαριονέτες κούκλες, φτάνουμε στο τελικό αποτέλεσμα ενός υπέροχου αισθητικά stop-motion animation. Δείτε το βίντεο: