Πόσες διαρροές μπορεί να αντέξει το The Hateful Eight; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πόσες διαρροές μπορεί να αντέξει το The Hateful Eight;

Ειδήσεις | 23-12-2015 |

 

Η καινούργια, πολυαναμενόμενη ταινία του Quentin Tarantino, The Hateful Eight, πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ την Παρασκευή, την στιγμή βέβαια που το suspense των θεατών είναι κάθε άλλο παρά στα ύψη εφόσον διαρροές της ταινίας σε αρκετά καλή ανάλυση έχουν κυκλοφορήσει ήδη σε διάφορα πειρατικά site.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για την δεύτερη διαρροή που έχει υποστεί η ταινία εφόσον το 2014 είχε διαρρεύσει στη δημοσιότητα το σενάριο, ωθώντας τον σκηνοθέτη να ακυρώσει την παραγωγή αλλάζοντας ευτυχώς γνώμη την τελευταία στιγμή.

Διαβάστε επίσης: Το The Hateful Eight θα ήταν sequel του Django Unchained

Έρευνα διεξάγεται από το FBI για την υπαιτιότητα της διαρροής, φαινόμενο βέβαια που είναι κάθε άλλο παρά σπάνιο την περίοδο που διανύουμε λόγω των επικείμενων βραβεύσεων. Συγκεκριμένα οι μεγάλες εταιρίες παραγωγής ενόψει των Oscar στέλνουν στους κριτές τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς (είτε αυτές έχουν κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους είτε όχι) προσθέτοντας στο κάθε αντίγραφο ταινίας ένα μοναδικό watermark ώστε σε περίπτωση διαρροής της στο διαδίκτυο να μπορεί να εντοπιστεί η προέλευσή της. Αυτό ακριβώς το σύμβολο δεν κατάφερε να αφαιρέσει επιτυχώς από την ταινία η πειρατική ομάδα Hive-CM8 η οποία διέρρευσε πρώτη την ταινία, αφήνοντας να εντοπιστεί το όνομα του Andrew Kosove, υψηλόβαθμου στελέχους της Alcon Entertainment, του ανθρώπου δηλαδή στον οποίο φέρεται να ανήκε αρχικά το αντίγραφο της ταινίας. Ο ίδιος ο Kosove αρνείται κατηγορηματικά κάθε είδους εμπλοκή στην υπόθεση της διαρροής, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο DVD δεν υπήρξε ποτέ στα χέρια του, ενώ υπογραμμίζει ότι τόσο ο ίδιος όσο και η εταιρία του θα συνεργαστούν με το FBI διεξάγοντας παράλληλα δική τους εσωτερική έρευνα για την πορεία του επίμαχου DVD.

Η υπόθεση είναι πολύ σημαντική για την παγκόσμια βιομηχανία του σινεμά και η έκβαση της αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον να ξεκαθαριστεί.

 

Διαβάστε περισσότερα για: ,