Πεθαίνει ο Zoolander; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πεθαίνει ο Zoolander;

Ειδήσεις | 2-12-2015 |

Κάπου πήρε το μάτι μου –στο ίδιο άρθρο κυρίες και κύριοι – πως δεν ταιριάζουν τέτοιου είδους ανατροπές στο εύθυμο ύφος μιας κωμωδίας όπως το Zoolander. Αλλά κάποιοι, συμπληρώνει, τολμούν, εκτιμώντας ως ξεκαρδιστική την ιδέα του Adam McKay, σκηνοθέτη του σίκουελ. «Ο θάνατος σπἀνια είναι αστείος». Τα χρόνια περνούν και μάλλον το επιτυχημένο σενάριο της πρώτης ταινίας έχει ξεχαστεί. Το παρακάτω βίντεο θα μας θυμίσει πώς τραγελαφικό – ή τουλάχιστον αστείο – σκηνικό μπορείς να φτιάξεις με οποιοδήποτε γεγονός της ζωής αρκεί να το χειριστείς σωστά.

Ναι, λοιπόν, στο εναλλακτικό τέλος του σίκουελ, τον χάνουμε. Ο McKay φαντάστηκε το φινάλε του Zoolander 2 ολίγον τι δραματικό με τον πρωταγωνιστή να έρχεται αντιμέτωπος με ένα τραίνο στις ράγες και μόνο όπλο του το σήμα κατατεθέν του χαρακτήρα: το βλέμμα του, το επωνομαζόμενο Magnum. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση το τραίνο δε θα υπέκυπτε στη γοητεία του μοντέλου.

Η ιδέα αποτελοὐσε λογική συνέπεια της νοημοσύνης του Zoolander, «ένας τόσο ανόητος χαρακτήρας φυσικά στο τέλος θα κατάφερνε να σκοτωθεί». Αλλά! Αν γίνει αυτό, πώς θα εκμεταλλευτούμε το franchise μέχρι αηδίας; Τα κέρδη του στούντιο θα πεθάνουν μαζί του –όπως έχει πεθάνει προ πολλού και η ευρηματικότητα στην κωμωδία. Αναμένοντας λοιπόν την τελική εκδοχή, ελπίζω πως το σίκουελ θα σταθεί στο ύψος του προκατόχου του…

Διαβάστε περισσότερα για: , , ,