Πάνω από 1δις οι εισπράξεις του Star Wars - Μάχη για την πρωτιά στο box-office όλων των εποχών - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πάνω από 1δις οι εισπράξεις του Star Wars – Μάχη για την πρωτιά στο box-office όλων των εποχών

Ειδήσεις | 28-12-2015 |

Σας είχαμε ήδη πει ότι μέσα στην πρώτη του βδομάδα προβολής σε όλο τον κόσμο (πριν κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα) έσπασε όλα τα ρεκόρ στο Αμερικάνικο αλλά και το διεθνές box-office. Δείτε τα ρεκόρ που έσπασε η ταινία. Πλέον μετά και το δεύτερο Σαββατοκύριακό του και μετά από 12 μέρες στις αίθουσες, το Star Wars: Η δύναμη ξυπνά έγινε η πρώτη ταινία που φτάνει τόσο γρήγορα τις εισπράξεις του 1 δις δολαρίων.

Κριτική χωρίς spoilers για την ταινία

Συγκεκριμένα το The Force Awakens κατάφερε και έφτασε τα 544 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, έχοντας εισπράξεις 546 εκατομμύρια δολάρια σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, αγγίζοντας δηλαδή τα 1,1 δις δολάρια συνολικά.  To επόμενο ρεκόρ που το Star Wars έχει να καταρίψει είναι το ρεκόρ του Avatar στις ΗΠΑ, που είναι στα 760,5 εκατομμύρια, νούμερο που άνετα θα φτάσει η ταινία. Σύμφωνα μάλιστα με τις προβλέψεις και με προβολές με βάση την μέχρι τώρα του πορεία, το Star Wars στις ΗΠΑ θα φτάσει τα 867,8 εκατομμύρια εισπράξεις, που ξεπερνά κατά 100 εκατομμύρια το ρεκόρ του Avatar.

Δεν θα είναι όμως το ίδιο εύκολο το Star Wars να βρεθεί στην κορυφή του Παγκόσμιου box-office καθώς το Avatar ήταν ένα τεράστιο παγκόσμιο φαινόμενο που έφτασε τα 2,8 εκατομμύρια εισπράξεις σε όλο τον κόσμο, με το Star Wars να τα πάει πολύ καλά μεν εκτός των ΗΠΑ, να μην δείχνει ωστόσο ότι έχει την δύναμη να φτάσει μέχρι τα σχεδόν 3 εκατομμύρια δολάρια.