Μάθε πως πρέπει να φτιάξεις το σωστό κινηματογραφικό poster - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Μάθε πως πρέπει να φτιάξεις το σωστό κινηματογραφικό poster

Inside Cinema | 29-12-2015 |

Πολλές φορές ένα trailer ή ένα poster, μπορούν να αποδειχθούν ότι έχουν τεράστια σημασία για την πορεία μίας ταινίας.

Χρόνια τώρα βλέπουμε posters που μας κάνουν είτε να τα κρεμάσουμε στο δωμάτιό μας, είτε να τα πετάξουμε για να σώσουμε κόσμο από τα να τα δει.

Ποια είναι όμως τα μυστικά του καλού poster;

Το watchindie, φρόντισε να μας δώσει 10 χρυσούς κανόνες για μία σωστή κινηματογραφική αφίσα, για αυτό δημιουργοί, την προσοχή σας παρακαλώ:

1. Το poster ΔΕΝ είναι τέχνη:

Και επειδή η συγκεκριμένη πρόταση ίσως παρεξηγηθεί, αυτό που εννοούμε είναι ότι το poster έχει σκοπό, και σίγουρα δεν ξεκίνησε με την λογική του να πουληθεί το ίδιο, αλλά να πουλήσει την ταινία. Ο σκοπός είναι να κοπούν εισιτήρια για την ταινία. Τώρα αν μπορείς να σχεδιάσεις ένα poster που μπορεί να συνδυάσει και τα δύο, ακόμα καλύτερα. (Ο γράφων πάντως έχει ακόμα κινηματογραφικά poster στο δωμάτιό του).

Blade-Runner-Poster-blade-runner-8229832-998-1500

2. Έχε τον τίτλο σου μεγάλο:

Ο τίτλος και το είδος της ταινίας πρέπει να είναι εμφανής με την πρώτη ματιά. Πολλές ταινίες χρησιμοποιούν poster, ευφάνταστα μεν, δυσνόητα δε. Η γραμματοσειρά και το χρώμα πρέπει να κάνουν τον τίτλο να ξεχωρίζει.

up-movie-poster

3. Κάνε το κοινό να το θυμάται:

Το poster μπορεί να είναι το πρώτο πράγμα που θα δει το κοινό για να μάθει την ταινία σου. Δεν σε ικανοποιεί ο τίτλος; Άλλαξέ τον. Δεν σε ικανοποιούν τα χρώματα; Επίσης. Η φωτογραφία που χρησιμοποιείς δεν σε ικανοποιεί; Πάρε τους ηθοποιούς σου και τράβα καινούριες. Το poster είναι το ίδιο σημαντικό με την ταινία, και πρέπει το κοινό σου να μπορεί να το συσχετίσει. Οπότε, ό,τι δεν σου κάνει, πρέπει να αλλάξει.

dark-knight-movie-poster-joker-the-dark-knight-movie-poster-joker-heath-ledger

4. Ακολούθησε τις συμβάσεις: 

Οι κινηματογραφικές αφίσες έχουν φόρμα, και μία συγκεκριμένη ισορροπία. Ξεχωρίζουν από μακριά σωστά; Αν απομακρυνθείς από αυτή τη φόρμα, ίσως το κοινό να μην μπορεί να καταλάβει ότι μιλάμε για ταινία.

titanic-movie-poster-1997-1020339699

5. Μην προβάλεις τους ηθοποιούς σου, σαν να είναι αστέρες:

Εκτός αν είναι, ή χρειάζεται να φαίνονται για να προωθήσουν την ιστορία. Αν δεν προωθούν την ιστορία, τότε έχουν μπει μόνο για κράχτες. Δε νομίζω ότι υπάρχει χειρότερο.

Movie-43-Poster

6. Να είσαι τολμηρός και θρασύς: 

Προσπάθησε να έχεις μία, δυνατή και ξεκάθαρη εικόνα που να μπορεί να μεταφέρει την κεντρική σου ιδέα. Για να καταλάβει αμέσως το κοινό σου περί τίνος πρόκειται.

300poster4

7. Να αποφύγεις τα πολλά χρώματα: 

Λίγα χρώματα, μπορούν να βοηθήσουν το μάτι να επικεντρωθεί, και το μυαλό να πάει στην σωστή κατεύθυνση.

i-am-love-6

8. Πρέπει να ξέρεις το είδος σου: 

Θα εκπλαγείς από το πόσοι δημιουργοί δεν γνωρίζουν τι ακριβώς είδος υπηρετεί η ταινία τους, πράγμα το οποίο κυρίως δημιουργεί σύγχυση στο κοινό. Είναι κωμωδία; Είναι θρίλερ τρόμου; Είναι περιπέτεια; Πρέπει να το αντιμετωπίσεις ανάλογα.

46970

9. Το Photoshop δεν είναι πάντα φίλος σου: 

Ή μάλλον είναι, αν ξέρεις πως να το χρησιμοποιήσεις. Παν μέτρον άριστον.

the-heat-2013-film-large-movie-poster-malaysia

10. Πάρε έναν ειδικό: 

Δεν μπορείς να τα ξέρεις όλα. Δεν πρέπει να τα ξέρεις όλα. Έχεις το όραμα σου. Έχεις τις ιδέες σου. Στα χέρια ενός ειδικού μπορεί να είναι μαγικά.

_1415228926