Η δημιουργία της Barbie, ταινία από την Reese Witherspoon - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η δημιουργία της Barbie, ταινία από την Reese Witherspoon

Ειδήσεις | 1-12-2015 |

Μετά την Jennifer Lawrence, η οποία στο “Joy” θα μας διηγηθεί την ιστορία της δημιουργίας της “Μαγικής Σφουγγαρίστρας”, σειρά της Reese Witherspoon να δημιουργήσει, και μάλλον να πρωταγωνιστήσει, την ιστορία ενός άλλο προϊόντος με δισεκατομμύρια πωλήσεις.

Η ιστορία της Barbie λοιπόν, γίνεται ταινία σε παραγωγή της ηθοποιού και της συνεργάτιδάς της, Bruna Papandrea, από την εταιρεία τους Pacific Standard. Θα συνεργαστούν επίσης με την Bold Films.

Οι δύο εταιρείες έχουν τα κινηματογραφικά δικαιώματα του βιβλίου της Robin Gerber, “Barbie and Ruth: The Story of the World’s Most Famous Doll and the Woman Who Created Her.” Το βιβλίο επικεντρώνεται στην Ruth Handler, η οποία εμπνεύστηκε για την δημιουργία της κούκλας από την κόρη της, όταν την είδε να παίζει με κούκλες από χαρτί όταν ήταν μικρή.

Θέλοντας να δώσει στην κόρη της να καταλάβει ότι πρέπει να γίνει μία γυναίκα που θα έχει επιλογές, βρήκε ένα μαγαζί με κούκλες για ώριμους κυρίους (ναι, καλά καταλάβατε), τις οποίες επεξεργάστηκε για να γίνουν παιχνίδια για παιδιά. Η εταιρεία του άντρα της, Mattel, έβγαλε στην κυκλοφορία την Brbie το 1959.

Η ιστορία της Ruth Handler αποκαλύπτει τον θρίαμβο αλλά και τον αγώνα μία ευφυούς γυναίκας με επιχειρηματικό πνεύμα, για την δημιουργία της Barbie, της πιο χαρακτηριστικής κούκλας στον κόσμο,” δηλώνει ο διευθύνον σύμβουλος της Bold Films, Michel Litvak.

Διαβάστε περισσότερα για: