Η 5η σεζόν Homeland ήταν καλή κι επίκαιρη - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η 5η σεζόν Homeland ήταν καλή κι επίκαιρη

TV | 24-12-2015 |

Αν και παρακολουθούσα το Homeland σε όλη την εξέλιξη αυτής της 5ης σεζόν του επέλεξα να μην γράφω για κάθε ένα από τα επεισόδιά της, παρά μόνο για το ξεκίνημα της και τώρα ένα κείμενο συνολικά για τα δώδεκα επεισόδια, που την απαρτίζουν. Και θα εξηγήσω στο τέλος γιατί.

Ακολουθούν λίγα spoilers

Ας θυμηθούμε, που βρισκόμαστε: Λίγα χρόνια μετά τα γεγονότα της 4ης σεζόν, η Carrie βρίσκεται στο Βερολίνο, έχει παραιτηθεί από την CIA και εργάζεται ως σύμβουλος ασφάλειας στην ΜΚΟ ενός εκατομμυριούχου. Ταυτόχρονα, φαίνεται πως έχει πλέον μια ομαλή ζωή, βρίσκεται σε μια νέα σχέση και απολαμβάνει και τον ρόλο της μητέρας, στον οποίο οι θεατές της σειράς, θυμόμαστε πως δεν ανταποκρινόταν ιδανικά. Μια σειρά γεγονότων, όμως, έρχεται να ανατρέψει την ηρεμία, στα πρώτα κιόλας λεπτά του πρώτου επεισοδίου.

Κάποιοι χάκερ καταφέρνουν να αποσπάσουν μυστικά έγγραφα, που αποδεικνύουν πως η CIA σε συνεργασία με τις Μυστικές Υπηρεσίες της Γερμανίας, πραγματοποιούσαν παράνομες παρακολουθήσεις Γερμανών πολιτών, κάτι που μας θυμίζει αρκετά την περίπτωση Snowden. Συμπτωματικά η λίστα φθάνει στα χέρια δημοσιογράφου, που εργάζεται στην εταιρεία του αφεντικού της Carrie κι έτσι μετά την δημοσιοποίησή τους, δεν αργούν να γεννηθούν οι πρώτες υποψίες για τον ρόλο της.

Αυτό είναι και το ξεκίνημα μιας σειράς γεγονότων: Μια απόπειρα δολοφονίας του εργοδότη της στον Λίβανο, από τρομοκράτες, αποδεικνύεται γρήγορα πως ήταν στην πραγματικότητα μια ενέργεια, στην οποία στόχος ήταν εκείνη. Για ποιον όμως λόγο, θέλει η CIA να την βγάλει από την μέση; Ποιος ο ρόλος τoυ Saoul και του Quinn;

Δεν θα σας αποκαλύψω περισσότερα στοιχεία για την σειρά, γιατί με αυτόν τον τρόπο χάνεται και η γοητεία της. Η 5η σεζόν του Homeland, όμως, είναι μια καθαρή κατασκοπευτική περιπέτεια, που εξελίσσεται σε Ευρωπαϊκό έδαφος, στο στόρι της οποίας ενσωματώνονται ιδανικά έννοιες, όπως ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η επικαιρότητα των επιθέσεων στο Παρίσι, που δεν αγνοείται. Παράλληλα, βλέπουμε και τα χαρακτηριστικά στοιχεία της σειράς: την Carrie να θυσιάζει τις προοπτικές της προσωπικής της ζωής για χάρη μιας ακόμη υπόθεσης, μια μεγάλη τρομοκρατική απειλή παιχνίδια κατασκόπων, προδοσίες και μια αίσθηση από ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα στην σύγχρονη εκδοχή της.

Το Homeland καταφέρνει να σταθεί για ακόμη μία χρονιά, σε μια σεζόν που θα μπορούσες να δεις και ανεξάρτητα από τις προηγούμενες. Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Μετά την τρίτη σεζόν, μέχρι την οποία ο θεατής έβλεπε εκτός των άλλων την εξέλιξη της σχέσης της Carrie με τον χαρακτήρα του Brody, ακριβώς στο σημείο που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια ερωτική σαπουνόπερα, οι δημιουργοί πήραν το μεγάλο ρίσκο, να επανακαθορίσουν το προϊόν τους (έως και τον τίτλο…) και να του δώσουν ανάσες φρεσκάδας. Στην 5η σεζόν, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, αποδείχθηκε πως αυτές οι ανάσες δεν ήταν πρόσκαιρες, άλλα έχουν διάρκεια. Γεγονός, που ευνοεί μια ή ακόμα και δύο ακόμα σεζόν, αν και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα υπάρξει συνέχεια της σειράς.

Διαβάστε περισσότερα για: