Εκτός Θέματος 56: To νέο Star Wars στο μικροσκόπιο - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Εκτός Θέματος 56: To νέο Star Wars στο μικροσκόπιο

Eκτός Θέματος | 29-12-2015 |

Σας περιμέναμε πιστεύω αρκετά για να δείτε το νέο Star Wars! Ήρθε λοιπόν τώρα η ώρα να το αναλύσουμε, αυτό, τα επόμενα και όλα όσα είδαμε, καταλάβαμε, μας άρεσαν και δεν μας άρεσαν. Αν δε το χετε δει ακόμα, δείτε την mega-spoiler-free κριτική μας και θυμηθείτε το υλικό της ταινίας.

Δείτε επίσης: Πάνω από 1 δις οι εισπράξεις του Star Wars – Μάχη για την πρωτιά στο box-office όλων των εποχών

Πάμε λοιπόν; Τελευταία φορά το λέμε: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS!

Όλα όσα έγιναν πριν την αρχή του επεισοδίου και δεν είδαμε

Πολλά έγιναν… λίγα ξέρουμε! Μια ακόμα prequel τριλογία θα μπορούσε να γίνει για όσα δεν είδαμε και έγιναν ανάμεσα στο 6 και το 7, το Return of the Jedi και το The Force Awakens. Μετά τον θάνατο Darth Vader και Darth Sidius (Palpatine), δηλαδή του αυτοκράτορα, και την ήττα στην μάχη του Endor στο τέλος του Return of the Jedi, η αυτοκρατορία διαλύθηκε. Μέσα στα τριάντα χρόνια που μεσολαβούν μέχρι και το The Force Awakens, οι νικητές επαναστάτες (Rebellion) σχηματίζουν την δεύτερη δημοκρατία, το New Republic, το οποίο αρχίζει και ανθίζει, και του οποίου την βάση και κυριότερη πόλη ανατινάζει το καινούριο τεράστιο Deathstar-πλανήτης, με τίτλο Starkiller base.

pegasus_LARGE_t_1581_106761695

Πριν όμως γίνει αυτό, οι πληροφορίες θέλουν το νέο Republic να έχει αναπτυχθεί αρκετά και να έχει υπό τον έλεγχό του ένα μεγάλο μέρος του γαλαξία, με κάποιους από τους νοσταλγούς της Αυτοκρατορίας να έχουν μετά την ήττα στο Endor καταφύγει στο Outer Rim, την εξωτερική πλευρά του γαλαξία δηλαδή, υπό τον τίτλο First Order. Εκεί, αφού ανασυντάσσονται αναπτύσσουν και πάλι δυνάμεις για να καταστρέψουν το New Republic, κάτι που βλέπουμε να γίνεται στο The Force Awakens. To αν η Δημοκρατία, έχει άλλους πλανήτες υπό τον έλεγχό της και πόσους, καθώς και γενικά αν η Δημοκρατία ή το First Order είναι πιο δυνατή δύναμη, δεν γνωρίζουμε και πολλά.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η Lea Organa κατά πάσα πιθανότητα βλέποντας την δύναμη του First Order, έχει ζητήσει από το Republic την δημιουργία της αντίστασης στους πλανήτες που ελέγχει το Τάγμα, με στόχο την εξολόθρευση του. Εκείνη είναι η αρχηγός (General) της αντίστασης.

Μη χάσετε: To BΒ-8 του Star Wars είναι πραγματικότητα και μας τρελαίνει!

Κατά τα άλλα πολλές λεπτομέρειες δεν έχουμε από το Force Awakens. Ξέρουμε δηλαδή ότι η Lea και ο Han Solo έκαναν έναν γιο και τον ονόμασαν Ben προς τιμήν του Ben (Obi Wan Kenobi), ξέρουμε ότι οι δυο τους χώρισαν με την Lea να γίνεται στρατηγός και τον Han να συνεχίζει να είναι ο γνωστός μαφιόζος του γαλαξία μαζί με τον Chewbacca, όπως ξέρουμε ότι ο Ben, o γιος τους, ήταν από τους μαθητές του Luke Skywalker στην νέα ακαδημία για Jedi που αυτός ξεκίνησε, η οποία κατέληξε σε λουτρό αίματος με τον Ben να στρέφεται στην σκοτεινή πλευρά της δύναμης και να καταστρέφει την ακαδημία, ρίχνοντας τον Luke Skywalker σε βαθιές σκέψεις και οδηγώντας τον σε απομόνωση σε ένα άγνωστο σύστημα αστέρων.

Ο Ben έγινε μαθητής του Snoke, του αρχηγού του First Order και αρχηγός των ιπποτών του Ren, που συνδέονται επίσης με την σφαγή των νεαρών Jedi (δεύτερη – μετά από αυτήν που έκανε ο Anakin στο Revenge of the Sith όταν έγινε Darth Vader), παίρνοντας το όνομα Kylo Ren.

Έτσι καλοί και κακοί ψάχνουν από την αρχή τον Luke Skywalker, τον τελευταίο Jedi, που πήγε σύμφωνα με την αδερφή του να βρει τον πρώτο ναό τον Jedi για να βρει απαντήσεις. Τον Luke τον βλέπουμε μόνο στο τέλος της ταινίας, με τον ρόλο του να είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερος στην δεύτερη ταινία της σειράς, όπου σίγουρα αναμένουμε να ακούσουμε πολλές απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω που έχουμε χάσει τα τελευταία τριάντα χρόνια που ακολούθησαν ανάμεσα στο επεισόδιο 6 και 7.

maxresdefault (3)

Ο θάνατος του Han Solo και ο Kylo Ren

Το The Force Awakens κάνει μια υπέροχη δουλειά, πραγματικά θαυμάσια στο να εισάγει τους νέους ήρωες του, και όπως έγραψα και στην κριτική μου, το καταφέρνει να πάρει ένα franchise σχεδόν πεθαμένο και μέσα σε δύο ώρες να κάνει ακόμα και τον πιο απαισιόδοξο για την ταινία να αναμένει τα sequel της, το επεισόδιο 8 και 9 (το 8 έρχεται τον Μάη του 2018). Ρόλο κλειδί σε όλο αυτό έχει ο αγαπημένος χαρακτήρας της σειράς, ο Han Solo, Harrison Ford, ο οποίος δίνει την σφραγίδα του στους νέους ήρωες, Finn και Rey χρίζοντας του άξιους διαδόχους, ενώ στο τέλος θυσιάζεται για να δημιουργηθεί ένας πραγματικά μοχθηρός κακός, που έφυγε από την φωτεινή πλευρά της δύναμης, για να πάει στην σκοτεινή και να σκοτώσει τελικά τον ίδιο του τον πατέρα. O βίαιος θάνατος του Han Solo από τον ίδιο τον γιο του, τον Ben/Kylo Ren, είναι ότι καλύτερο έχει να δώσει το Force Awakens στον μελλοντικό villain του. Ο θεατής σοκάρεται, όμως ταυτόχρονα βρίσκεται μπροστά στην γέννηση του μεγάλου κακού Kylo Ren, ενώ ταυτόχρονα ο Han Solo φεύγει από το franchise όντας όπως και ο ίδιος ο JJ Abrams είπε άκυρος με την όλη ιστορία του Star Wars. Δεν είναι τυχαίο πως ο ίδιος ο Ford, δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τον χαρακτήρα του, λόγω της πρακτικά μικρής συνεισφοράς τους στα κεντρικά γεγονότα του Star Wars, ενώ ένας από τους λόγους που συμφώνησε να είναι στην ταινία, ήταν ακριβώς ότι θα ήταν και η τελευταία του σαν Han Solo.

H Rey, οι γονείς της και η αναπάντεχη χρήση της Δύναμης από αυτήν

Daisy-Ridley-Rey-Star-Wars-The-Force-Awakens-hd-wallpaper-1366x768

To μεγαλύτερο ερωτηματικό βέβαια από το Force Awakens είναι η Rey. Από ρακοσυλλέκτρια στον Jakku, μέσα σε λίγη ώρα γίνεται πιο έμπειρη στις τέχνες των Jedi, από ότι ο Kylo Ren, αφού πρώτα έχει διαβάσει το μυαλό του, ενώ προσπαθούσε εκείνος να διαβάσει εκείνη, έχει κατευθύνει το μυαλό ενός Strormtrooper για την ελευθερώσει – fan fact, ότι ο Strormtrooper ήταν ο Daniel Craig που γύριζε σε διπλανό στούντιο το Spectre – ξανακέρδισε τον Kylo Ren σε μάχη με φωτόσπαθα αφήνοντάς του μια μεγάλη ουλή, ενώ στο τέλος βρίσκει και τον τελευταίο Jedi, Luke Skywalker. H ταινία της ανήκει!

Δες επίσης: Η τεχνολογία του εφέ του φωτόσπαθου στις πρώτες Star Wars ταινίες

Πολλοί αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν η Rey να είναι τόσο καλή σε όλα; Ακόμα και στο να πιλοτάρει το Millenium Falkon; H απάντηση είναι μάλλον απλή. Η Rey είναι κατά τεράστια πιθανότητα ένα από τα παιδιά που εκπαίδευε ο Luke Skywalker για να γίνουν Jedi! Άλλη λογική εξήγηση δεν υπάρχει για την περίπτωσή της, καθώς οι δυνάμεις της είναι τεράστιες για κάποιον που δεν έχει άλλη επαφή με την δύναμη. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η Rey εγκαταλείπεται στον Jakku ενώ είναι 5 περίπου χρονών, έτσι σίγουρα το παράθυρο να εκπαιδευόταν σαν Jedi μέχρι τότε είναι εντελώς ανοιχτό. Εκπαίδευση που μάλλον θυμάται στην τελική μάχη με τον Kylo Ren, όταν αυτός αναφέρει την δύναμη.

Screenshot from 2015-12-29 10:06:22

Από κει και πέρα οι φήμες και οι ατέλειωτες γραμμές που έχουν γραφτεί για την Rey, είναι περισσότερο για το ποιοι είναι οι γονείς της. Η επικρατέστερη φήμη είναι ότι ο πατέρας της είναι ο Luke Skywalker, με άλλες ενδιαφέρουσες να είναι ότι είναι αδερφή του Kylo Ren (και ότι με Jedi κόλπα ο Luke την έχει σβήσει από το μυαλό των Han, Lea και Ben), ενώ η πιο ιντριγκαδόρικη την θέλει παιδί του κακού της υπόθεσης του Snoke. Τέλος πολλοί λένε ότι μπορεί η Rey να είναι εγγονή του Obi Wan Kenoby. To πιο πιθανό είναι να είναι κόρη του Luke, σύμφωνα με τις πάμπολλες αναλύσεις, όμως προσωπικά θα προτιμούσα έναν χαρακτήρα που δε θα σχετίζεται καθόλου με τους υπάρχοντες, έναν νέο Anakin, με τεράστια δύναμη, που απλά βρήκε και δίδαξε ο Luke. Αν πρέπει σώνει και καλά να σχετίζεται με κάποιον από τους υπάρχοντες χαρακτήρες, θα προτιμούσα να είναι η εγγονή του Obi Wan, αν και η τόσο μεγάλη καταπάτηση του κώδικα των Jedi, λίγο πολύ από όλους τους Jedi που έχουμε δει, είναι λίγο εκνευριστική.

Ο Snoke και οι Knights of Ren

Threatofskywalker

Όσο το σκέφτεται κανείς, το “Η Δύναμη Ξυπνά” αφήνει ανοιχτά άπειρα ερωτήματα και πετυχαίνει όσο κανείς δε περίμενε το να κρατήσει τον ενθουσιασμό για τα επόμενα επεισόδια. Ένα από τα ερωτήματα είναι και ο Snoke, o νέος μεγάλος άρχοντας του σκότους. To ποιος είναι παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα. Οι πιθανότητες είναι δύο: 1) είναι ο Darth Plagueis, δηλαδή ο δάσκαλος του Darth Sidious ή αλλιώς Palpatine ή αλλιώς του Αυτοκράτορα. Ο Palpatine, είχε πει στο Επεισόδιο 3 ότι ήταν ο πιο ισχυρός Sith που είχε καταφέρει να γεννά ζωή, παραδεχόμενος ότι ο ίδιος τον σκότωσε. Όμως το ότι γεννά ζωή ίσως να είναι ικανό να τον φέρει πίσω και να δέσει την ιστορία. 2) δεν είναι κάποιος χαρακτήρας που έχουμε δει ή για τον οποίο έχουμε ακούσει κάτι, κοινώς έχουμε μαύρα μεσάνυχτα.

Όμοια είναι η κατάσταση για τους Knights of Ren, το πότε και γιατί δημιουργήθηκαν και ποιες οι αρμοδιότητές τους και οι δυνάμεις τους, είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Είναι μόνο o Kylo Ren Sith, δηλαδή χρήστης της δύναμης ή είναι όλοι;

Πάντως ο Snoke, μάλλον δεν είναι γίγαντας όπως θα νομίζει κανείς βλέποντας την ταινία καθώς και ο Palpatine είχε παρουσιαστεί σε ένα τεράστιο ολόγραμμα στις πρώτες ταινίες.

Ο Finn

Star-Wars-The-Force-Awakens-Finn1-700x297

Για τον Finn ξέρουμε επίσης ελάχιστα. Λογικά κατά την συνέχεια της τριλογίας θα γίνει είτε Jedi, είτε ένας νέος Han Solo. Ως Strormtrooper δεν θυμάται τους γονείς του καθώς τον πήραν από αυτούς πολύ μικρό. Ίσως να έχουμε κάποιες αποκαλύψεις και σε αυτό το θέμα σε αυτήν ή σε κάποια επόμενη τριλογία.

Το επόμενο Star Wars Επεισόδιο 8 και τι θα δούμε εκεί

Στο επεισόδιο 8 που ήδη κάνει γυρίσματα και θα βγει στις αίθουσες τον Μάη του 2017, αναμένουμε απαντήσεις για όλα τα παραπάνω, ενώ το πιθανότερο είναι ότι αυτό το επεισόδιο θα είναι το πρώτο στην ιστορία του Star Wars που θα ξεκινά κατευθείαν εκεί που τέλειωσε το προηγούμενο και την συνάντηση του Luke με την Rey. Όλα τα προηγούμενα Star Wars είχαν συνήθως μια απόσταση 2-3 χρόνων ανάμεσα τους ή 20-30 ανάμεσα στις τριλογίες.

Πέρα βέβαια από τα Star Wars έχουμε και τα spin-offs τα οποία ίσως να δώσουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το παρελθόν. Συγκεκριμένα θα δούμε το Star Wars: Rogue One, του οποίου τα γυρίσματα τελειώνουν σύντομα και λογικά το trailer πλησιάζει, ενώ το άλλο spin-off που είναι στα χαρτιά και τα πρώτα στάδια παραγωγής είναι μια ταινία prequel για την ζωή του Han Solo με τους ηθοποιούς που θα παίξουν τον νεαρό Han, να είναι ήδη κάτω από το μικροσκόπιο.