Αφιέρωμα Star Wars VII: The Force Awakens - Οι χαρακτήρες και όλα όσα ξέρουμε λίγο πριν την πρεμιέρα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Αφιέρωμα Star Wars VII: The Force Awakens – Οι χαρακτήρες και όλα όσα ξέρουμε λίγο πριν την πρεμιέρα

Αφιερώματα | 15-12-2015 |

Στις 16 και 17 Δεκέμβρη, ανοίγει σε όλο τον κόσμο το νέο Star Wars: The Force Awakens του JJ Abrams. Τα είπαμε στην Ελλάδα θα έρθει στις 24 Δεκέμβρη με μία βδομάδα καθυστέρηση. Τι γνωρίζουμε όμως για το τι θα δούμε στην νέα ταινία Star Wars; To πιο βασικό είναι ότι η ταινία συνεχίζεται 30 χρόνια μετά από εκεί που άφησε το νήμα το Return of the Jedi, η τρίτη δηλαδή ταινία της πρώτης τριλογίας, το 1983. Λίγο πριν δούμε λοιπόν την ταινία μαζεύουμε όλα όσα ξέρουμε από trailers, ανακοινώσεις και ειδήσεις και τα βάζουμε σε ένα άρθρο, χωρίς spoilers, μια και ακόμη δεν έχουμε δει την ταινία και δεν έχουμε διαβάσει κάποια κριτική της. Δείτε ωστόσο τα πρώτα tweets αυτών που την είδαν στην χτεσινή παγκόσμια πρεμιέρα της. Οι πληροφορίες που υπάρχουν παρακάτω είναι πληροφορίες που θα αποκαλυφθούν λογικά στους τίτλους αρχής της ταινίας, οπότε και δεν θεωρούνται spoilers, εκτός αν θέλετε να έχετε εντελώς μαύρα μεσάνυχτα, ακόμα και για τους χαρακτήρες της ταινίας.

Δείτε όλα τα trailer και spot του νέου Star Wars

Infographic: Όλα τα φωτόσπαθα του Star Wars!

Αφιέρωμα: To Star Wars ή πώς το διάστημα κατέκτησε την καρδιά μας 

Πάμε λοιπόν;

Και τι έγινε τα 30 χρόνια που δεν είδαμε; 

Η παράδοση του Star Wars συνεχίζεται και σε αυτή την τριλογία, έτσι όπως ακριβώς και ανάμεσα στις δύο άλλες όπου υπάρχει μεγάλο κενό με χρόνια που λίγα πράγματα έγιναν. Να θυμίσουμε ότι το τέλος της τελευταίας ταινίας βρίσκει τους δύο Sith νεκρούς και την Αυτοκρατορία να έχει καταρρεύσει με το δρόμο να έχει ανοίξει για την δημιουργία της Νέας Δημοκρατίας (omg όχι αυτή που έχει εκλογές σε λίγο). Η ιστορία λοιπόν θέλει την νέα δημοκρατία να έχει ιδρυθεί, αλλά να έχει σαν αντίπαλο δέος τους εναπομείναντες υποστηρικτές και νοσταλγούς της Αυτοκρατορίας του Darth Sidius. Ο Abrams σε συνέντευξή του είχε δηλώσει πως μπορούμε να σκεφτούμε τους κακούς της νέας ταινίας σαν τους δευτεροκλασάτους Ναζί που πήγαν στην Αργεντινή μετά τον πόλεμο και αποφάσισαν όμως αντί να συνεχίσουν την ζωή τους εκεί, να ξαναζωντανέψουν το εφιαλτικό όνειρό τους. Έτσι το αντίπαλο δέος που υπάρχει απέναντι στην Νέα Δημοκρατία (είπαμε αν σε μπερδεύει σκέψου στα Αγγλικά το New Republic)  είναι το λεγόμενο First Order.

TFA_thumb_b1c49964

Οι ηγέτες του First Order είναι και οι μεγάλοι κακοί της ταινίας, ενώ φυσικά ο στρατός του New Order συνεχίζει να βασίζεται σε Stormtroopers, όπως βλέπετε και στην παραπάνω εικόνα από το trailer. Μάλιστα σε αυτή την εικόνα βλέπουμε και το σύμβολο του First Order στην μεγάλη μαύρη και κόκκινη σημαία στο background.

Και ποιοι είναι οι κακοί; 

Είπαμε είναι οι ηγέτες του First Order. Θέλει ο οργανισμός σου μικρο-spoiler ε; Πάμε λοιπόν. Σύμφωνα με στοιχεία από συνεντεύξεις και δελτία τύπου, οι κακοί είναι όπως πάντα δύο νέοι Sith. Ο πρώτος είναι ο Snoke, ο αρχηγός του First Order. To πρόσωπό του άγνωστο μέχρι και αυτή την ώρα, ενώ άγνωστο ήταν και όταν γυριζόταν η ταινία καθώς πολλά πρότυπα είχαν σχεδιαστεί. Τον χαρακτήρα παίζει ο γνωστός και αγαπημένος σαν Gollum Andy Serkis, που και εδώ θα παίξει με την τεχνολογία motion capture, όπως μπορείτε να δείτε και στην φώτο:

NEBbiXCO5gRKFD_2_b

Αυτός θα είναι ο Master… και ο apprentice ποιος θα είναι; (ο μαθητής δηλαδή και δεύτερος κακός που θα κάνει την βρώμικη δουλειά)

Σε αυτό τον ρόλο έχουμε τον αγαπημένο Adam Driver, ή στην ταινία Kylo Ren, έναν ιππότη του τάγματος Ren, που ασπάστηκε την σκοτεινή πλευρά και τον Snoke, που είναι ο μέντοράς του. Είναι σίγουρα ο πιο ενδιαφέρον νέος χαρακτήρας, καθώς λέγεται ότι έχει πολλά κοινά με τον Darth Vader. Για την ακρίβεια ξέρουμε ότι τον θαυμάζει παθολογικά και τον μιμείται στην εμφάνιση, ενώ θέλει όπως λέει και στα trailer να συνεχίσει το έργο του. Ο Kylo Ren είναι ένας πολύ ισχυρός Sith και μάλιστα έχει φτιάξει μόνος του το πανίσχυρο φωτόσπαθο που βλέπετε στην εικόνα κάτω και έκανε θραύση με το πρώτο trailer.

star-wars-7-the-force-awakens-could-kylo-ren-really-be-a-skywalker-668067

Προφανώς κι άλλοι κακοί θα υπάρχουν, όπως επίσης βλέπεται στην φώτο. Όμως οι ultimate κακοί είναι μέχρι αποδείξεως του εναντίου αυτοί οι δύο.

Και οι καλοί τι έγιναν; 

Han Solo, Lea και Luke Skywalker ζουν στο New Republic και συνεχίζουν να πολεμούν το νέο αντίπαλο όλα αυτά τα χρόνια μετά την τελευταία ταινία. Το ίδιο ισχύει και για τους φίλους τους Chewbacca, R2-D2 και C-3PO. Περισσότερες πληροφορίες δεν ξέρουμε γι’ αυτούς. Θα μάθουμε στην ταινία… Όμως δεν είναι οι μόνοι καλοί της ταινίας, καθώς δύο είναι οι νέοι βασικοί χαρακτήρες που μας συστήνονται. Ο λόγος για τον Finn, πρώην Stormtrooper και την Rey, μία κλέφτη-συλλέκτη παλαιών αντικειμένων.

star-wars-force-awakens-finn-rey

Finn και Rey

Ο Finn σαν stormtrooper άνηκε στις δυνάμεις του First Order, όμως φαίνεται πως θα μπει στην ομάδα των επαναστατών και μάλιστα όπως ξέρουμε από το trailer και πληροφορίες θα είναι εκείνος που θα πάρει το φωτόσπαθο του Anakin και αργότερα Luke Skywalker. Οι φήμες που τον θέλουν να είναι Skywalker αυτόν ή την Rey είναι μη επιβεβαιωμένες και μάλλον ψευδείς, καθώς η Disney ήταν εκείνη που άλλαξε το σενάριο του Lucas που ήταν εκείνος που ήθελε η νέα ταινία να είναι για τα εγγόνια του Darth Vader.

Βέβαια o χαρακτήρας της Rey είναι τουλάχιστον αινιγματικός, καθώς ξέρουμε ότι σε ηλικία πέντε χρονών κάποιοι την άφησαν στον πλανήτη Jakku, όπου μεγάλωσε σχεδόν μόνη της. Οι γονείς της είναι άγνωστο το ποιοι είναι, όπως επίσης μυστηριώδης είναι και η δήλωση του JJ Abrams ότι οι λόγοι που η Rey δεν έχει επίθετο είναι “εντελώς ηθελημένοι”… Αρχίστε τις θεωρίες πριν και ίσως μετά από την ταινία…

Το παζλ συμπληρώνει ο Poe Dameron (Oscar Isaac) που είναι ένας πιλότος της αντίστασης με γονείς επίσης πιλότους της αντίστασης.

Καλά το Force Awakens, άλλο Star Wars θα δούμε; 

Η Disney δεν αγόρασε την Lucasfilms για να βγάλει μόνο μια ταινία. Έχει ήδη προγραμματίσει τριλογία, από την οποία το επόμενο επεισόδιο με τον αριθμό 8, έχει ήδη ξεκινήσει γυρίσματα! Μάλιστα ξέρουμε ήδη κάποιους από τους νέους πρωταγωνιστές του: δες εδώ και εδώ (το μεγάλο όνομα και φημολογούμενος κακός είναι ο Benicio DelToro). H ταινία μάλιστα έχει και ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες τις 27 Μαίου του 2017! H Βρετανία μάλιστα πανηγύρισε για τις πολλές θέσεις εργασίας που θα της προσφέρουν τα γυρίσματα της νέας ταινίας εκεί… πονεμένες ιστορίες.

Το επεισόδιο 9 και τελευταίο της παρούσας τριλογίας θα είναι στις αίθουσες το 2019, ενώ κάπου ενδιάμεσα θα δούμε τα Star Wars: Rogue One, του οποίου τα γυρίσματα τελειώνουν σύντομα και λογικά το trailer πλησιάζει, ενώ το άλλο spin-off που είναι στα χαρτιά και τα πρώτα στάδια παραγωγής είναι μια ταινία prequel για την ζωή του Han Solo με τους ηθοποιούς που θα παίξουν τον νεαρό Han, να είναι ήδη κάτω από το μικροσκόπιο.

Τώρα στο ακόμα πιο μακρινό μέλλον θα πρέπει να σας πούμε ότι ο JJ Abrams είπε ότι η ταινία του αν και στέκεται μόνη της, αφήνει μεγάλα περιθώρια και για τα sequel αλλά και για prequel, όπως και για μελλοντικά νέα sequel.

Αναμονή μέχρι τις 24 και τα λέμε ξανά…