Οδηγός Επιβίωσης #tiff56: Ημέρα 3 (Κυριακή 8 Νοεμβρίου) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οδηγός Επιβίωσης #tiff56: Ημέρα 3 (Κυριακή 8 Νοεμβρίου)

Φεστιβάλ | 8-11-2015 |

Τρίτη ημέρα για το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και είναι Κυριακή. Ό,τι καλύτερο για Λιμάνι και καλό σινεμά. Το πλούσιο πρόγραμμα μας υποβάλλει ομολογουμένως σε διλήμματα. Γι’ αυτό, όμως, είμαστε εμείς εδώ. Ενημερωθείτε παρακάτω για το ημερήσιο πρόγραμμα, επιλέξτε σύμφωνα με τα προσωπικά σας γούστα. Επιλογές υπάρχουν!

5a86fc8207321038bf74c78b7e7f274d

Σήμερα προβάλλεται η τρίτη ταινία που διαγωνίζεται φέτος, αυτή τη φορά από τον Γερμανό Thomas Stuber, A Heavy Heart (Μια Βαριά Καρδιά). Όταν ένας πρωταθλητής του μποξ, σκληρός και απρόσιτος, βρίσκεται αντιμέτωπος με το θάνατο αναγκάζεται να αναθεωρήσει πολλά. Τα αποτελέσματα στις 15:30 στο Ολύμπιον. Δεύτερη ταινία του Διαγνωνιστικού το εξαιρετικό Δεσμοί Αίματος (Rams) του Grimur Hakonarson. Ένας ύμνος στην αυθεντικότητα της ζωής και στη σχέση του ανθρώπου με τη φύση σε απομονωμένες περιοχές και, παράλληλα, νικήτρια ταινία του βραβείο “Ένα κάποιο βλέμμα” του Φεστιβάλ των Καννών. Οι ενδιαφερόμενοι/ες στις 18:00 στο Ολύμπιον. Επίσης στη Φρίντα Λιάππα μπορείτε να αναπληρώσετε τις δύο ταινίες του Διαγωνιστικού που προβλήθηκαν και χθες, Από μακριά (Desde alla) και 600 Μίλια (600 Miles), στις 15:30 και 18:00 αντίστοιχα.

very-big-shot-05

Από τους Ανοιχτούς Ορίζοντες έχουμε, σήμερα, πολλές ταινίες. Στη 13:00 στη Φρίντα Λιάππα έχουμε το Μεγάλο Αφεντικό (Very Big Shot) για όποιον το έχασε χθες. Αν αναγκαστείτε να το χάσετε και σήμερα έχετε και την Τρίτη μια ευκαιρία. Την ίδια ώρα (13:00) στον Κασσαβέτη μπορείτε να παρακολουθήσετε το Mountain και τις εσωτερικές ηθικές συγκρούσεις μιας θεοσεβούμενης γυναίκας στην Ιερουσαλήμ. Στην ίδια αίθουσα αμέσως μετά (14:45) ο γαλλικός Αστράγαλος σκιαγραφεί τη δημιουργικότητα μιας απουσίας, ενώ στις 17:15 Το ημερολόγιο μιας έφηβης, μας μεταφέρει σε μια ιστορία ενηλικίωσης με φόντο το Σαν Φρανσίσκο του 1976.

me_and_earl_and_the_dying_girl_still

Στην απέναντι αίθουσα, του Σταύρου Τορνέ, παίζει στις 15:30 ο Ταύρος από Νέον (Neon Bull), ταξιδεύοντας σε ένα ροντέο στη βορειοανατολική Βραζιλία. Στον Παύλο Ζάννα στις 17:00 έχουμε το πρώτο μέρος μιας παραμυθένιας τριλογίας, Xίλιες και μία νύχτες 1: Ο ανήσυχος και αμέσως μετά, στις 19:30 τους Πλανήτες, ένα κοινωνικο-πολιτικό δράμα με στοιχείο θρίλερ για τον επαχθή αγώνα της επιβίωσης. Στην Τόνια Μαρκετάκη στις 17:00 θα προβληθεί η ταινία Εγώ, ο Ερλ και το κορίτσι που πεθαίνει, με θέμα τις ιδιαιτερότητες της κοινωνικοποίησης στην εφηβεία. Στη Φρίντα Λιάππα στις 20:00 ραγισμένες οικογενειακές δομές προσπαθούν να ανασυσταθούν στην ταινία Louder than bombs ενώ αμέσως μετά, στις 22:30 μπορείτε να παρακολουθήσετε τη γαλλο-αλγερινή ταινία Τώρα μπορούν να έρθουν (Let them come) και των αγώνα δύο ανθρώπων να επιβιώσουν σε μια κοινωνία που ακόμη αναζητά την ταυτότητά της. Φυσικά την ίδια ώρα, η ταινία που θαύμασε η Berlinale και επιλέχθηκε ως ταινία έναρξης του 56ου ΦΚΘ, Victoria, στις 22:30 στο Ολύμπιον. Παράλληλα, στις 22:15 στον Κασσαβέτη προβάλλεται το Χρονικό μιας Αθωότητας (Chronic) όπου ένας νοσηλευτής φροντίζει τους ασθενείς του στο τελευταίο στάδιο της νόσου.

critique-chronic-de-michel-franco-competition,M225173

Από τα Βαλκάνια έχουμε σήμερα μια σειρά ταινιών στον Σαύρο Τορνέ. Ξεκινάμε στη 13:00 με μια ταινία μικρού μήκους, Αλέ-Ρετούρ (Roundtrip) και μια μεγάλου μήκους, Η μεγάλη διαδρομή (The Ride), όπου σχηματίζεται ένα ιδιαίτερο ερωτικό τρίγωνο. Στις 18:00 η Δίψα και στις 20:30 η Μητέρα Πατρίδα και η επίπονη συνύπαρξη μιας μάνας και μιας κόρης. Για τους βραδινούς τύπους, στις 23:00 στην ίδια αίθουσα η Φρενίτιδα διηγείται ιστορίες πολιτικής βίας στην Κωνσταντινούπολη.

assets_LARGE_t_420_54587533

Και από ελληνικές ταινίες δεν πάμε πίσω, το Κυπαρίσσι του βυθού του Νίκου Κορνήλιου στις 15:00 στην Τόνια Μαρκετάκη και, λίγο αργότερα, στις 19:30, η πολυαναμενόμενη ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, Το ξύπνημα της άνοιξηςένα μωσαϊκό έρωτα, χαμένων σχέσεων, προδοσίας και μηδενισμού. Αμέσως μετά, στις 22:00 η Tabula Rasa και τα ζητήματα ταυτότητας που αντιμετωπίζει ένας 18χρονος νέος.

Ειδικές προβολές σήμερα έχουμε για την ταινία Αν, στις 20:00 στο Ολύμπιον, όπου η μαγεία ανανεώνει ένα μικρό αρτοπωλείο (Κριτική από τις Κάννες) και για τον Πυρετό στην αυγή, στον Κασσαβέτη στις 19:30 για τον έρωτα μεταξύ δύο ανθρώπων που επέζησαν από το Ολοκαύτωμα. Στην κατηγορία Ρεύματα μπορείτε να παρακολουθήσετε Το σχέδιο του αιώνα και τα πενιχρά απομεινάρια ενός επικίνδυνου κόσμου.

03

Τέλος από τα Αφιερώματα προβάλλεται, σήμερα, η ταινία Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Desplechin, στις 11:20 στον Παύλο Ζάννα. Αμέσως μετά, στις 14:30 στην ίδια αίθουσα η ταινία Τζακ αναρωτιέται αν ο δολοφόνος μπορεί να πάψει να είναι δολοφόνος. Συνεχίζοντας στον Παύλο Ζάννα στις 22:00 το Αφιέρωμα στον Αυστριακό Κινηματογράφο έχει να μας προτείνει σήμερα την ταινία Ένας από μας του Stephan Richter, όπου δυο έφηβοι περνούν άτσαλα και απότομα στον ενήλικο κόσμο.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω προβολές δωρεάν. Πως; Επισκέπτεστε ένα από τα 29 σημεία της πόλης, όπου παραγγέλνοντας μια Fischer κερδίζετε αυτόματα μια δωρεάν πρόσκληση. Αφού δείτε την ταινία, επιστρέφετε σε ένα από τα σημεία μαζί με το απόκομμα του εισιτηρίου σας, παραγγέλνετε ξανά μια Fischer κι έχετε ακόμα μία κερασμένη!

Δες ποια σημεία συμμετέχουν στην ενέργεια

Δες το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών του #tiff56

Όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:


To Cinefreaks.gr σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Fischer, χορηγού των Βραβείων Κοινού του φεστιβάλ.


Διαβάστε περισσότερα για: