Παρουσίαση του Film Factory Short Film Fund στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Παρουσίαση του Film Factory Short Film Fund στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ειδήσεις | 13-11-2015 |

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ), ο OTE TV και η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, πραγματοποίησαν χθες την επίσημη παρουσίαση του Film Factory Short Film Fund, στο πλαίσιο του 56ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό χρηματοδότησης ταινιών μικρού μήκους, με διττό χαρακτήρα. Αφενός τη δημιουργία ακόμα μίας πηγής χρηματοδότησης για ελληνικές ταινίες, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο στη δύσκολη εποχή που διανύουμε και αφετέρου την ενσωμάτωση του σε μια εκπαιδευτική διαδικασία, από την οποία θα ωφεληθούν όλοι οι συμμετέχοντες.

Το Film Factory Short Film Fund, εντάσσεται στις παράλληλες δράσεις του εκπαιδευτικού τριημέρου Film Factory, που θα διεξαχθεί στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, από τις 12 ως τις 14 Δεκεμβρίου 2015 και αποτελεί μια γέφυρα γνώσης κι εμπειρίας, μεταξύ των βραβευμένων κινηματογραφιστών κάθε χρονιάς και των αυριανών συναδέλφων τους.
Φέτος, η εκπαιδευτική αυτή διαδικασία θα παραταθεί για τρεις μήνες, επικεντρωμένη στους 6 φιναλίστ του διαγωνισμού, οι οποίοι με τη βοήθεια και επίβλεψη βραβευμένων του 2015, θα εργαστούν για να τελειοποιήσουν τα project τους.
Οι δύο νικητές του διαγωνισμού, θα ανακοινωθούν στην Τελετή Απονομής των Βραβείων 2016.

Πληροφορίες για τη διαδικασία του διαγωνισμού, στο www.hellenicfilmacademy.gr.

Υποβολή σεναρίων στο FFshortfilmfund@gmail.com , έως τις 22 Νοεμβρίου 2015.

Η παρουσίαση του Film Factory Short Film Fund, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το κοινό του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, με την πρωτοβουλία αυτή και την αρωγή του OTE TV και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, στοχεύει στη δημιουργία ενός πλαισίου υποστήριξης και ανάδειξης των κινηματογραφιστών του αύριο.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες.


To Cinefreaks.gr σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Fischer, χορηγού των Βραβείων Κοινού του φεστιβάλ.


Διαβάστε περισσότερα για: