Ο Sean Bean για την αγνόηση της εργατικής τάξης από το αμερικανοποιημένο βρετανικό σινεμά - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Sean Bean για την αγνόηση της εργατικής τάξης από το αμερικανοποιημένο βρετανικό σινεμά

Ειδήσεις | 28-11-2015 |

Ο γνωστός ηθοποιός Sean Bean, εκδήλωσε πριν λίγο καιρό την υποστήριξή του στον Jeremy Corbyn, τον αρχηγό του εργατικού κόμματος της Βρετανίας.

Ο πρωταγωνιστής του “Game of Thrones” και του “Sharpe” δήλωσε πως είναι παλιός υποστηρικτής του εργατικού κόμματος και ανέφερε ότι ο Corbyn είναι ένας αρχηγός που πολεμάει για τους ανθρώπους της εργατικής τάξης των οποίων η φωνή έχει ανάγκη να συνεχίσει να ακούγεται στη Μ. Βρετανία.

Ο Bean, βέβαια, προσέχοντας να παραμείνει “πολιτικά ορθός” στις δηλώσεις του, ξεκαθάρισε ότι αυτά που δήλωσε δε σήμαιναν ότι επικροτούσε μια επιστροφή στην ευρεία ταξική διαμάχη που σημάδεψε τη βιομηχανική Βρετανία της δεκαετίας του ’80. Συνέχισε κάνοντας μια αναδρομή στα παιδικά του χρόνια που έζησε στο Sheffield, το οποίο αποκάλεσε μία πόλη με αμιγώς σοσιαλιστική συνείδηση και τόνισε ότι η μοντέρνα βρετανική πολιτισμική παραγωγή αγνοούσε τις ιστορίες της εργατικής τάξης.

Εξειδικεύοντας, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί θεατές καθοδήγησαν τη ζήτηση προς μια πλασματική εικόνα της βρετανικής κοινωνίας, καλοζωισμένης, μεγαλοαστικής και “βουτυράτης”, ενώ προσέθεσε ότι “οι πραγματικές ιστορίες των εργαζόμενων φτωχών ανθρώπων δε λέγονται – το ‘This Is England’ ήταν εξαιρετικό – και θυμάστε τον  Gary Oldman στο ‘The Firm’ ; Θαυμάσιος.  Λατρεύω τη γραφή του Jimmy McGovern κι είμαι μεγάλος θαυμαστής του Alan Clarke. Αυτό είναι προσωπική μου επιλογή και σ’αυτό το είδος είμαι καλός. Αλλά είναι μια επίπλαστη εικόνα της Μ. Βρετανίας, την οποία οι φίλοι μας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού φαίνεται να προτιμούν”.

Οι δηλώσεις του Sean Bean έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης για τη σειρά “Frankenstein Chronicles”. “Η ιστορία αυτή έχει πολλές αναφορές στην εποχή μας. Από κοινωνικά ζητήματα μέχρι πιο ελαφρά θέματα, όλα φαίνονται οικεία, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα από τότε έως σήμερα. Ο χαρακτήρας που υποδύομαι στη σειρά, επιθεωρητής John Marlott, είναι ένας συνηθισμένος άντρας, που βρέθηκε στον κόσμο της ελίτ μεγαλοαστικής κοινωνίας, αποτελώντας για τα μέλη της μια ζωντανή πρόκληση. Όπως δηλαδή κάνει σήμερα κι ο Corbyn, που υψώνει τη φωνή του για τους ανθρώπους της εργατικής τάξης. Είναι ώρα να ακούσουμε αυτήν τη φωνή ξανά” σχολίασε.

 

Διαβάστε περισσότερα για: ,