Ο Brad ετοιμάζει sci-fi (ναι! ναι! ναι!) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Brad ετοιμάζει sci-fi (ναι! ναι! ναι!)

Ειδήσεις | 21-11-2015 |

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, ο Brad Pitt και η εταιρεία παραγωγής του”Plan B Entertainment”, συντάχθηκε στο πλευρό της “Warner Bros.” για ιερό σκοπό. Σχεδιάζουν την παραγωγή μιας διασκευής του μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας των Amie Kaufman και Jay Kristoff με τίτλο “Illuminae”. Όχι δεν πρόκειται για άλλη μια ταινία για εφήβους σαν το “Hunger Games”, αλλά για κάτι εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Η πλοκή του “Illuminae” εκτυλίσσεται γύρω από μια έφηβη χάκερ και το πρώην αγόρι της, που είναι πιλότος μαχητικών αεροσκαφών. Αλλά δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Ενώ οι δυο τους προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα της μεταξύ τους σχέσης, ανακαλύπτουν μια τεράστια συνωμοσία και ταυτόχρονα καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν διαγαλαξιακό πόλεμο εναντίον κάποιου εχθρικού εξωγήινου είδους, τεχνητή νοημοσύνη που έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και προκαλεί αμόκ και σαν αν μην έφταναν όλα αυτά, πρέπει να διαχειριστούν και τον κίνδυνο ενός πανίσχυρου ιού. Ψιλοπράγματα σαν να λέμε.

Το βιβλίο, που εκδόθηκε μόλις τον Οκτώβριο, απευθύνεται σε ενήλικες και αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας (αυτό δεν αλλάζει-τα sci fi έρχονται τουλάχιστον σε τριάδες), ενώ είναι γραμμένο σε ένα ιδιαίτερο και ασυνήθιστο ύφος. Η αφήγηση ξεδιπλώνεται όχι από τη συνήθη εφηβική οπτική, αλλά μέσω μηνυμάτων, μυστικών φακέλων, κρυμμένων ντοκουμέντων και άλλων μορφών, κυρίως με χαρακτήρα επιστολής.

Οι παραγωγοί πήραν τα δικαιώματα και τώρα ψάχνουν σεναριογράφο, πράγμα πολύ δύσκολο, δεδομένης της μοναδικότητας της αφήγησης του βιβλίου. Πώς μπορούν τόσες διαφορετικές μορφές αφήγησης να ενσωματωθούν σε ένα σενάριο που διατηρεί τη μοναδικότητα του βιβλίου; Ακόμα όμως κι αν αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν μια συμβατική δομή, πράγμα που ακούγεται από τη μία αρκετά πιο εύκολο αλλά από την άλλη κάπως απογοητευτικό, το “Illuminae” διαθέτει πλούτο ιστοριών, ώστε να οδηγήσει σε ένα συνταρακτικό αποτέλεσμα ανεξάρτητα από τη φόρμα που θα ακολουθηθεί. Παρότι είναι πολύ νωρίς ακόμα, εμείς εδώ θα είμαστε και θα το παρακολουθούμε στενά το θέμα, γιατί αν μη τι άλλο, μας αρέσει που ο Brad δεν εφησυχάζει ποτέ και επιδιώκει συνεχώς να μας εκπλήσσει.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,