Και η Porsche δηλώνει: "Ο θάνατος του Paul Walker ήταν δικό του λάθος" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Και η Porsche δηλώνει: “Ο θάνατος του Paul Walker ήταν δικό του λάθος”

Ειδήσεις | 17-11-2015 |

Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ισχυρίζεται ότι ο θάνατος του πρωταγωνιστή των “Fast & Furious”, Paul Walker τον Νοέμβριο του 2013 σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, αποτελεί “συγκριτικά δικό του λάθος”.

Η Porsche Cars North America (PCNA), η οποία προσπαθεί να κάνει την μήνυση της κόρης του ηθοποιού, Meadow Walker, η οποία κατατέθηκε τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, ισχυρίζεται σε νομικά πλαίσια ότι η περιορισμένης κυκλοφορίας Porsche Carrera GT 2005, στην οποία ο Walker κάθονταν στη θέση του συνοδηγού, είχε κακοποιηθεί και μεταβληθεί, καθώς και ότι η χρήση της δεν ήταν η ιδανική εξαιτίας κακής συντήρησης. Αυτές οι μετατροπές οδήγησαν στην σύγκρουση, από την οποία έχασαν τη ζωή τους ο ηθοποιός και ο οδηγός, Roger Rodas, με τον ηθοποιό να γνωρίζει τους κινδύνους. Αυτός είναι πρακτικά ο ισχυρισμός της εταιρείας.

Συγκεκριμένα το έγγραφο αναφέρει: “Η PCNA ισχυρίζεται ότι ο κύριος Mr Walker εσκεμμένα και εθελοντικά ανέλαβε όλο το ρίσκο και όλους τους κινδύνους σχετικά με τη χρήση του 2005 Carrera GT, ότι όλοι οι κίνδυνοι ήταν εμφανής και γνωστοί σε εκείνον. Η εθελοντική ανάληψη του κινδύνου θα πρέπει να αποδυναμώσει το δικαίωμα της εναγούσης, καθώς τα παραπάνω συνιστούν τον θάνατο του κυρίου Walker σε δικό του σφάλμα.”  

Οι ισχυρισμοί της εταιρείας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη μήνυση της Meadow Walker, η οποία από την μεριά της ισχυρίζεται ότι η εταιρεία, ιδιοκτησίας της Volkswagen, γνώριζε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο έχει ιστορικό αστάθειας και προβλημάτων ελέγχου. Επίσης επικαλείται το γεγονός ότι οι αστυνομική αναφορά του ατυχήματος σημειώνει ότι το όχημα κινούνταν με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 90 μίλια την ώρα, αλλά στην πραγματικότητα η ταχύτητα δεν ξεπέρασε τα 71 μίλια.

Η υπόθεση έχει αποτύχει ήδη μία φορά να λυθεί εκτός δικαστικής αίθουσας, καθώς καμία συμφωνία δεν επετεύχθη ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η συνέχεια επί του δικαστηρίου.

Διαβάστε περισσότερα για: