Η τελετή έναρξης του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η τελετή έναρξης του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 7-11-2015 |

Με μια λιτή τελετή έναρξης ξεκίνησε, και επίσημα, το 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με εκπροσώπους του πολιτιστικού άλλα και πολιτικού κόσμου της πόλης να δίνουν το παρόν. Αισθητή η απουσία του Υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος στον λόγο του (που διαβάστηκε) αναφέρθηκε στην κατάργηση του φόρου που ενίσχυε τον ελληνικό κινηματογράφο και στην αντικατάσταση του με άλλον ισοδύναμο. Ο καλλιτεχνικό διευθυντής του Φεστιβάλ εστίασε στο προσφυγικό και στην αδυναμία της Ευρώπης να το διαχειριστεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έξω από το Ολύμπιον, πριν την τελετή έναρξης, συγκεντρώθηκαν απολυμένοι της εφημερίδας Αγγελιοφόρος και του περιοδικού Close Up.

Πριν την προβολή της ταινίας Victoria υπήρξε ένα μικρό θεατρικό δρώμενο επί σκηνής, από σπουδαστές της δραματικής σχολής του ΚΘΒΕ, που αναπαριστούσε το γύρισμα μιας ταινίας του βωβού κινηματογράφου.

 

Η σελίδα του Cinefreaks.gr για το φεστιβάλ

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή φωτογραφιών: Motionteam


To Cinefreaks.gr σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Fischer, χορηγού των Βραβείων Κοινού του φεστιβάλ.


Διαβάστε περισσότερα για: