Η νέα ταινία του Αλμοδόβαρ έγινε από Silencio, Julieta, λόγω Scorsese - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η νέα ταινία του Αλμοδόβαρ έγινε από Silencio, Julieta, λόγω Scorsese

Ειδήσεις | 19-11-2015 |

Την αλλαγή του τίτλου της νέας του ταινίας, από «Silencio» σε «Julieta», ανακοινώνει ο Ισπανός δημιουργός, ο οποίος εξηγεί τους λόγους πίσω από την απόφαση αυτή.

«Αποφασίσαμε να αλλάξουμε τον τίτλο της ταινίας, η οποία τώρα βρίσκεται στην φάση του post production. Ο Αλμπέρτο Ιγκλέσιας ολοκληρώνει τη μουσική. Αντί για «Silencio», ο τίτλος θα είναι «Julieta».

Όταν ακόμη προετοιμάζαμε την ταινία, έμαθα ότι ο Μάρτιν Σκορσέζε θα γύρισε μία ταινία με τον ίδιο τίτλο. Τότε δεν το σκέφτηκα πολύ, αφού σκόπευα να κυκλοφορήσω την ταινία μου «Silencio» (στα ισπανικά) παγκοσμίως και αυτό ακουγόταν κάπως διαφορετικό σε σχέση με το «Silence». Ο Σκορσέζε κι εγώ έχουμε τελειώσει γυρίσματα και θα μοιραστούμε τις αίθουσες του κόσμου την ίδια περίπου περίοδο της χρονιάς. Επιπλέον, το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίζεται η ταινία του Σκορσέζε (το «Silence» του Shûsaku Endô, για τις περιπέτειες των Ιησουιτών στην Ιαπωνία τον 17ο αιώνα) θα επανεκδοθεί. Νομίζω ότι αυτό φέρνει πολλές “σιωπές” την ίδια περίοδο και προτιμώ να αποφύγω τις παρανοήσεις.

Καταλαβαίνω ότι αυτό μοιάζει εντελώς άτοπο δεδομένων των σκοτεινών ημερών που περνάμε. Η πιο στυγνή τρομοκρατία εξερράγη στην καρδιά του Παρισιού. Είμαστε όλοι το Παρίσι, η καρδιά του και τα δάκρυά του είναι τα δικά μας. Εμείς όλοι στην El Deseo πενθούμε από την περασμένη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τους συγγενείς των θυμάτων και τα εκατομμύρια ανθρώπων που αγαπούν το Παρίσι. Δεν υπάρχουν πολλές λέξεις που πραγματικά σημαίνουν κάτι όταν αντιμετωπίζεις τόσο πολύ πόνο, ή τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ καμία.» είπε ο γνωστός και αγαπημένος Ισπανός σκηνοθέτης.

Julieta

H πρώτη φωτογραφία από το Julieta

Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η Χουλιέτα, μια γυναίκα την οποία το 2015 βρίσκει στο χείλος της τρέλας. Τριάντα χρόνια νωρίτερα, βλέπουμε μια πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής της. Οι δύο πρωταγωνίστριες θα είναι η Emma Suarez (The Red Squirrel) και Adriana Ugarte (3some) και θα παίζουν τον ίδιο χαρακτήρα, σε ένα δράμα που θα επικεντρώνεται στα γνωστά θέματα που απασχολούν τον Ισπανό σκηνοθέτη, η μοίρα, οι ενοχές και αυτά που κάνουν τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν αυτούς που αγαπούν. Η Suarez έχει κερδίσει ένα βραβείο Goya για το The Dog In The Manger, ωστόσο και οι δύο ηθοποιοί δεν έχουν το υψηλό προφίλ των πρωταγωνιστών σε προηγούμενες ταινίες του Almodovar όπως η Penelope Cruz ή ο Antonio Banderas.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2016 από την Odeon, ενώ πιθανότατα να την δούμε νωρίτερα σε κάποιο μεγάλο Φεστιβάλ, όπως στις Κάννες τον Μάιο.