Η Αμερικανική Ένωση Κινηματογράφου (MPAA) υπεύθυνη για το κλείσιμο του Popcorn Time και του YTS - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Αμερικανική Ένωση Κινηματογράφου (MPAA) υπεύθυνη για το κλείσιμο του Popcorn Time και του YTS

Ειδήσεις | 4-11-2015 |

Για όλους εσάς που αναφωνήσατε με το κλείσιμο του “Popcorn Time”, “Και που θα βλέπω τώρα εγώ ταινίες;”, μπορείτε πλέον να κατηγορήσετε την MPAA, καθώς εξαιτίας των δικαστικών της αγωγών σε Καναδά και Νέα Ζηλανδία, το site έκλεισε, και μαζί με αυτό και το site του πρώτου στην τάξη διανομέα παράνομων torrents, YIFY.

Η αγωγή από την MPAA κατατέθηκε στις 9 Οκτωβρίου στον Καναδά, και αφορούσε τρεις διαχειριστές του popcorntime.io, με τον ισχυρισμό ότι εκείνοι επέτρεψαν,  εξουσιοδότησαν και συμπεριέλαβαν στο site τους αρχεία κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας διαμέσου εφαρμογής που επέτρεπε στους θεατές να παρακολουθούν πειρατικές ταινίες και σειρές.

3 μέρες μετά, κατατέθηκε ανάλογη αγωγή στην Νέα Ζηλανδία στο όνομα του διαχειριστή YIFY, στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του οποίου βρέθηκαν 4500 ταινίες, που παρανόμως μπορούσαν να “κατεβάσουν” οι χρήστες.

“Η συντονισμένη δικαστική ενέργεια είναι μέρος μίας μεγαλύτερα ολοκληρωμένης προσέγγισης που διεξάγεται από την MPAA και τους διεθνής συνεργάτες της, για να αντιμετωπίσουμε την κλοπή υλικού,” δήλωσε ο διευθυντής της Ένωσης, Chris Dodd.

Και συμπληρώνει: “Τα Popcorn Time και YTS είναι παράνομες πλατφόρμες που υπάρχουν για έναν και μόνο λόγο: για να διακινούν κλεμμένες κόπιες από τις πιο πρόσφατες κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές χωρίς υπολογίζουν τους ανθρώπους που δούλεψαν σκληρά για να τα δημιουργήσουν.”

Διαβάστε περισσότερα για: ,